Најновије

НАСТАВЉА СЕ БОРБЕНО ОСПОСОБЉАВАЊЕ ВОЈСКЕ СРБИЈЕ! Логистичке јединице спремне за сваку потребу!

Министар одбране Александар Вулин обишао је данас једно од складишта Централне логистичке базе Војске Србије заједно са командантом те јединице бригадним генералом Петром Латковићем, где је након реферисања и обиласка складишних капацитета казао да је прича о логистици и логистичарима наше војске неиспричана прича из 1999. године.

Војска Србије (Фото: mod.gov.rs)

- Заиста је требало показати огромно знање, организованост, спремност, способност и храброст да се читаве наше резерве склоне из НАТО агресије и да скоро немамо губитака када је у питању такав агресор са таквом ваздушном супериорношћу. Од НАТО агресије, до данас, више од 80 објеката Војске Србије је још увек загађено неексплодираним средствима и то је нешто што и ове године морамо да решавамо, и то све брже - казао је Вулин.

Додао је да војна инфраструктура заслужује нашу пажњу, заслужује да се значајно унапреди, да се рад логистичара учини лакшим, али исто тако да се живот локалне самоуправе учини безбеднијим и сигурнијим.

- Војска Србије ће наставити да се обнавља, али исто тако да учи од развијенијих и богатијих армија него што смо ми, да усваја најновија достигнућа када је у питању војна инфраструктура, и свакако, да наше логистичке јединице буду опремљене, сигурне и спремне да испрате сваку потребу своје војске - закључио је министар.

Командант Првог складишног батаљона Централне логистичке базе потпуковник Мирослав Максимовић истакао је да су током данашњег обиласка сагледани услови у којима та јединица обавља свакодневне задатке.

- Основна намена ове јединице је снабдевање свих јединица Војске Србије и одржавање непрекидне логистичке подршке - навео је Максимовић додајући да батаљон свакодневно извршава све постављене задатке.

Централна логистичка база је највећа логистичка јединица у Војсци Србије, чија је основна намена реализација задатака у оквиру функције снабдевања у систему одбране, са основним покретним стварима и резервним деловима, убојним и погонским средствима, интендантским, санитетским и ветеринарским покретним стварима.

Курти поново провоцира власти у Београду! Више о томе ОВДЕ.

Извор: Танјуг

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА