Најновије

НЕМА КАКВИМ СЕ ЛАЖИМА МИЛО НЕЋЕ СЛУЖИТИ! Демантовани наводи да су свештеници СПЦ-а заражени коронавирусом!

Митрополија црногорско-приморска негирала је наводе да су двојица свештеника стављени у карантин у манастиру Дајбабе, због сумње да би могли бити заражени коронавирусом, након што су путовали у Кину.

Народ на литијама (Фото: Јутјуб)

Ту вест је објавио портал Актуелно, а на њих се позвао и Портал Аналитика, као и неки регионални медији.

"У мору лажи и превара, лудости и лудорија којима нас обасипају бројни новинарски коментари и информације појединих медија, јутрос нас је „Портал Аналитика“ насмејала и на тренутак орасположила вешћу да у Цркви има заражених, ни мање ни више него коронавирусом. Ни овај текст није могао да прође без „великосрпског национализма и хегемонизма“ Митрополије црногорско-приморске који је, веровали или не, заразио и Кину. Али се очигледно Кина одбранила коронавирусом који ће, како се надају аутори ове оригиналне досетке, коначно уништити и „великосрпски утицај“ у Црној Гори. Верујемо да ће овај текст пробудити духовитост Црногораца и да ће то бити најбољи одговор на ову лажну вест", наводи се у саопштењу МЦП.

Ствар је, како оцењују, ипак много озбиљнија, нарочито ако се ова, како су казали, небитна вест сагледа у контексту свега онога што се последњих месеци догађа у Црној Гори.

"Свима је постало јасно да власт нема одговор на мирне и достојанствене литије, које су ујединиле разједињену Црну Гору, и дале јој наду да се истински помири и збратими. Уместо да, по угледу на демократске земље, послушају глас народа и повуку овај неуставни Закон, који је једини разлог протеста, власт је упрегла све своје службе да се обрачунава са Православном црквом, њеним клиром и верницима, не презајући ни од чега. Годинама смо навикли на игнорантски и непријатељски однос према Цркви од стране појединих медија блиских режиму, па чак и од оних које називамо Јавним сервисом свих грађана. Тако је и ових дана. Важно је присетити се разних метода и злоупотреба у борби против истине. Били смо у прилици да чујемо да је загађеност ваздуха повећана у поподневним часовима и саветима у свим информативним емисијама да се без неке потребе не излази из домова. О подметањима да су литије политичке природе, да имају другу позадину, да чувају интересе других држава, да и не говоримо. Претње митрополиту Амфилохију и последња упозорења, хапшења и привођења деце, па све до намере полиције да не обезбеђује литије, само су неки од покушаја да се, ако је икако могуће, смањи број учесника на литијама. Зато ова хумореска са коронавирусом добија на озбиљности. У периоду који је пред нама, очигледно се спрема нови покушај дискредитације епископа, свештеника и верног народа. Тајне и јавне службе, по сценарију неких од аутора поменутих медија који се ових дана утркују ко ће више мржње посејати у својим писанијама, припремају јавности оно што би требало да зада нови ударац православљу у Црној Гори. Ко је тај и шта жели постићи обмањивањем јавности, ширењем лажних вести и непрекидним застрашивањем народа? Можда одговор на ово питање лежи у неспретној и несмотреној констатацији једног од полицијских службеника: „докле год деца шетају у литијама репресивни апарат не сме да делује“. Све ово показује у каквом правном, политичком и моралном ћорсокаку је власт увела Црну Гору", наводе из МЦП.

Поручују да ће и даље остати доследни обећања које су дали на Тројчинданском и Световасилијевском сабору, "шта год власт радила и каквим се методама у својој борби користила".

"Научени од патријарха Павла да је боље да нестанемо као људи него да опстанемо као нељуди, мирно, достојанствено и молитвено ћемо изражавати своје противљење овом безакоњу, уверени да овим бранимо и вечно људско достојанство, али и Црну Гору. Тако ће то бити све док Закон не буде стављен ван снаге. Све остале оптужбе и клевете остављамо јавности на суд. Како ко радио тако му Бог и Свети Василије и Свети Петар помогли. Амин", закључује се у саопштењу Митрополије црногорско-приморске.

Да ли црногорска влада одлажe примену Закона којим се отимају светиње, сазнајте ОВДЕ.

Извор: vijesti.me

 

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА