Најновије

АРКАНОВОМ УБИЦИ СПРЕМАЈУ ЋЕЛИЈУ У АЛКАТРАЗУ: Гаврић ће робијати са Жељковим пријатељем и војником Легијом!?

Добросав Гаврић (43) који је осуђен на 35 година због убиства Жељка Ражнатовића Аркана (48), после изручења из Јужноафричке Републике највероватније ће робијати у пожаревачком затвору „Забела“, где се већ налазе Милорад Улемек Легија (51) и припадници земунског клана.

Добросав Гаврић (Фото: Јутјуб)

Драгана Гарића, највероватније ће из једног од најчуванијих затвора у Јужноафричкој Републици бити пребачен у пожаревачку Забелу и његов најчуванији део у Србији, назван „Алкатраз“, у којем робијају Легија и Звездан Јовановић Звеки (54).

Његово изручење Србији, из које је побегао 2006, биће чувано у највећој тајности и обављено у пратњи специјалаца, како због његове угрожености, тако и због опасности да би могао да побегне.

Врло је вероватно да ће бити смештен у седми павиљон „Забеле“ назван "Алкатраз", у којем влада строг режим, а у којем су већ Радомир Марковић, бивши шеф Службе државне безбедности, и Гаврићев саучесник Драган Николић Гаги.

- „Алкатраз“ би био најбоље решење за Гаврића, који је 14 година измицао правди. Међутим, тамо се налази Легија, Арканов пријатељ и војник, тако да би морале да се спроведу специјалне мере и да се води строго рачуна да не дођу у контакт. У седмом павиљону је већ Раде Марковић, шеф ДБ у време Слободана Милошевића, за чије је владавине убијен Аркан. Унутра су и најозлоглашенији припадници земунског клана. Гаврић ће вероватно бити смештен у посебну ћелију са неким цимером који нема појма ко је био Аркан - каже саговорник из правосуђа.

У случају да се процени да би ризик по Гаврића био сувише велик, могао би да издржава казну у затвору у Новој Скели, у Панчеву. Изручење Гаврића је већ готова ствар и само се чека параф Роналда Ламола, министра правде Јужноафричке Републике.

- Одлука суда се више поштује и врло су мале шансе да министар не одобри екстрадицију - додаје саговорник „Ало!“. Међутим, Божидар Спасић, бивши функционер ДБ, није сигуран да ће министар правде Јужноафричке Републике ставити потпис на одлуку о екстрадицији.- Увек постоји нека зачкољица, па се то изручење може стопирати - сматра Спасић.

Улога енглеске и америчке службе у убиству

„Ако везујемо убиство са ДОС онда не можемо говорити да је српска тајна полиција донела одлуку о убиству, с обзиром на то да су сви страни обавештајци седели по канцеларијама тих служби, листали досијеа и одлучивали о потезима и мерама те њихове нове демократије. Ту је постојала једна спрега у којој су се изгубили трагови одлуке да се ликвидира Аркан. Слободан Милошевић није стајао иза свега јер Аркан није могао бити сведок против њега у Хагу. Он није убијен због Хага. Аркан је имао велику жељу да се политички активира, понашао се као да је ослободилац. Арканово убиство је било почетак припрема за рушење Милошевића. Очекивало се да ће бити убијен, а иза тога су вероватно стајале западне службе, Енглези, Американци, који су већ били утицајни на овом подручју. Све убице су дошле преко Босне. Суштински је убиство обрачун водећих људи криминалног подземља“, наглашава Спасић!

На питање ко све страхује од Гаврићевог изручења, Спасић наводи да више нема таквих.

- Гаврић више није темпирана бомба. Он је био непосредни извршилац. Наређено му је да пуца, дали су му новац и успели да га сачувају одређени период. Он нема оне податке како се организовало убиство, каква је била логистика, која је служба стајала иза тога, домаћа или страна. Изабран је као непосредни изручилац, али није знао нити зна за договоре, ко је дао коначно светло за убиство. Кад службе учествују у таквим операцијама, онда не знате где је почетак, а где крај. Поготово када се у подземљу убијају велики кумови. Јасно да је иза свега стајала држава - истиче Спасић.

Он напомиње да ће Гаврић у затвору бити максимално чуван.

- Ни од кога не треба да страхује и да буде угрожен од Арканових осветника. Није угрожен јер се распао тај систем одбране и сећања на Аркана. Нико није луд да убије Гаврића јер би добио максималну казну. Гаврићу је врло важно да не буде на улици. У захтеву за изручење је, претпостављам, клаузула да ће се Гаврићу гарантовати безбедност -закључује саговорник. 

Прочитај ОВДЕ    шта то ново добија српска војска.

Извор: Курир/Ало

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА