Најновије

КИНА ПРОГЛАСИЛА "НАРОДНИ РАТ": Наређено свим партијским званичницима да се укључе у борбу!

Кинеска централна влада наредила је локалним властимаВухана да све за које се сумња да су заражени корона вирусом затворе у посебне карантинске кампове. Званичници Вухана су то наређење одмах и доследно почели да спроводе у дело.

Кина (Фото: Јутјуб)

Појавио се видео снимак на коме се види како људи у заштитним оделима на силу износе људе за које се сумња да су заражени из њихових станова.

На снимку се види како службеници две особе вуку за руке, док трећег, упорнијег мушкарца морају да подижу са пода. Иако је надбројан, он се отима и шутира их пре него што они коначно успеју да га изнесу кроз врата.

На другом снимку, који је такође снимљен у Вухану, види се како полиција хапси жену која је изашла без маске за лице.

Насилна одвођења уследила су након што је вицепремијерка Кине Сун Чуенлан преко националне телевизије позвала је на "народни рат" против корона вируса и наредила партијским званичницима да се активно укључе у борбу.

- Људи код којих је потврђен вирус, они код којих се сумња да имају вирус, особе које су имале контакта са зараженима или сумњивим случајевима, као и они који имају било који симптом, морају бити стављени у карантин - навела је њихова нова овлашћења.

Медицински радници од данас морају да обиђу свако домаћинство и измере температуру свим члановима како би помогли заустављању ширења корона вируса, пише "Дејли мејл".

Према одлуци владе, званичници на свим нивоима морају третирати борбу против ширења заразе као "најважнију и најхитнију ствар на свету". Они морају да уведу 24-часовна дежурства, а имена дезертера ће "заувек бити уклесана на историјски стуб срама".

Ове речи озбиљно су схваћене широм земље, где полиција и грађани предузимају екстремне мере како би спречили ширење вируса.

Наводно је у неким провинцијама људима потпуно забрањено да излазе из станова, а полиција има право да хапси људе које затекне на улици.

Од када је крајем децембра почео да се шири из Вухана, епицентра заразе, корона вирус је однео 725 живота и заразио око 35.000 људи.

Смртоносни вирус захватио је 28 држава, али су смртни случајеви забележени само у Кини. Јуче је од последица вируса у Вухану преминуо први амерички држављанин.

Амерички хеликоптер Bell 360 “уништио” руски противваздушни систем С-400! Више о томе ОВДЕ.

Извор: Блиц

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА