Најновије

ХРВАТСКО НАОРУЖАЊЕ ПРЕПЛАВЉУЈЕ ЦРНО ТРЖИШТЕ РАТОМ РАЗОРЕНЕ СИРИЈЕ: РБГ-6 стиже у руке џихадиста!

На “црном тржишту” сиријске провинције Идлиб која се и даље налази у рукама терориста појавио се и хрватски бацач граната РБГ-6.

Бацач граната РБГ-6 (Фото: Јутјуб)

Локални продавац је бацач граната хрватског порекла понудио са пакетом муниције од 10 граната. Бацач се налази у солидном стању, а није познато да ли уз њега иде и додатна опрема. Такође није позната ни коначна цена овог производа. У сваком случају цене су флуидне и ако купац покаже јасну жељу да “пазари” ово оружје, може на крају и доста повољно да прође.

Основна намена РБГ-6 је борба против непријатељске живе силе која се налази на отвореном простору, или се налази у импровизованим заклонима. Такође, ове оружје може нанети извесну штету и лакооклопљеној борбеној техници непријатеља. Ефективни домет бацача граната РБГ-6 је 375 метара.

РБГ-6 представља пешадијско оружје које користи муницију калибра 40х46мм. Минимални/максимални домет се креће у распону од 30-400 метара. Највећа брзина гранате на устима цеви је 76 м/сек. Капацитет буренцета/цилиндра је 6 граната. На бацач се може додати и “пикатини” шина на коју се може монтирати додатни нишан.

НАТО операција “Бранилац Европе” је у ствари “Барбароса 2”! Више о томе ОВДЕ!

Извор: bog-rata.com

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА