Најновије

НИСУ НИ СЛУТИЛИ ШТА ИХ ЧЕКА! САА налетела на заседу исламиста! Припадници Исламске државе брутално ликвидирали Асадове војнике

Сиријска арапска војска (САА) претрпела је велике губитке, пошто су припадници Исламске државе направили заседу на истоку провинције Хомс.

Припадници Исламске државе (Фото: Јутјуб)

Како су пренели локални медији, припадници Исламске државе, који се крију по пећинама провинције Хомс, направили су заседу сиријској војсци у области Бадија ал-Сукнах.

Једна јединица сиријске војске пролазила је путем поред бензинске станице Т-3 када су исламисти из заседе отворили ватру на њих. Том приликом, џихадисти су убили и ранили неколико сиријских војника.

Један војни извор је пренео да припадници САА нису стигли да реагују, а док су успели да се некако прегрупишу, милитанти су се разбежали иако је војска узвратила ватром. Он је потврдио да међу војницима има повређених и рањених, али није открио о ком броју се ради. Није познато да ли међу терористима има погинулих и рањених.

Ово није први пут ове године да ћелије Исламске државе, које се крију по источном делу Сирије, праве заседе САА. Сиријска војска је због тога одлучила да појача сигурност својих снага које пролазе кроз ово подручје.

Од почетка године припадници ИД су појачали нападе на САА на истоку Сирије. Милитанти углавном нападају ноћу, јер тако лакше могу да се разбеже по пустињи.

Прочитајте ОВДЕ како су припадници САА заробили џихадисте.

Извор: Правда

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА