Најновије

ЖЕЛЕ ДА У СУКОБ СА АМЕРИКОМ УЂУ СПРЕМНИ: Руско напредно наоружање долази у Иран!

Техеран је заинтересован за руску војну опрему, изјавио је у интервјуу РИА Новости амбасадор Русије у Ирану Леван Јагариан.

С-400 (Фото: mil.ru)

"Да, наравно, зато што се наша војна технологија с правом сматра најбољом и најповољнијом на свету", рекао је амбасадор, одговарајући на питање да ли Техеран има интересовање за руску војну опрему, али није прецизирао на шта тачно мисли.

Истовремено је подсетио да се Москва на пољу војно-техничке сарадње с Техераном придржава ограничења која су Ирану уведена у складу са међународним правом - у складу са резолуцијом 2231 Савета безбедности УН.

"Али та ограничења су привремена - до октобра 2020. године", рекао је Јагариан.

Коментаришући могућност Ирана да набави руске противваздушне ракетне системе С-400, шеф руске дипломатске мисије наговестио је да Техеран о томе треба да одлучи сам.

У лето 2019. године агенција Блумберг, позивајући се на две особе које су добро познавале, известила је да је Русија наводно одбила захтев Ирана да му прода С-400. Потпредседник владе Јуриј Борисов коментарисао је тада сличне извештаје рекавши да Русија није примила ниједан захтев од Ирана.

Исте информације потврдио је и званични представник иранског министарства спољних послова, Абас Моусави, који је рекао да је Техеран развио сопствене системе и да не осећа потребу за руским.

Хрватско наоружање стигло на црно тржиште у Сирији! Више о томе ОВДЕ!

Извор: Правда

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА