Најновије

ИЗРАЕЛСКИ ПУКОВНИК! Постоји тајна веза Срба и Јевреја, Вучићев пут у Вашингтон није случајан, заједнички непријатељ прети да уништи...

Председник Србије Александар Вучић је непосредно пред пут у Вашингтон, где ће учествовати на заседању Америчко-јеврејског комитета, најавио да ће најважнија тема бити Косово.

Израел (Фото: pixabay. com)

- Видећу се са свима, посебно са онима који одлучују о нама у САД. Имаћу и посебне билатералне сусрете, то је сасвим извесно. У понедељак се састајем са шефом америчке дипломатије Мајком Помпеом, затим са Робертом О’Брајаном, саветником за националну безбедност председника САД, као и са америчким изаслаником Метјуом Палмером, Гренелом и аустријским канцеларом Себастијаном Курцом - рекао је Вучић.

Шаул Шај, пензионисани пуковник израелске војске и члан Института за националну и међународну безбедност из Београда, за „Ало!“ наводи да поменути самит за Србију представља јединствену шансу.

Конференцији присуствују две трећине чланова Конгреса

Годишњом конференцијом АИПАЦ-а у Вашингтону промовише се пре свега партнерство САД и Израела, а скупу присуствује више од 18.000 произраелских Американаца, више од две трећине чланова Конгреса САД, више од 3.600 студената, више од 275 делегација синагога и чланови АИПАЦ-а из целе земље, наводи се на сајту те лобистичке групе.

- Пре свега, ово јер веома битно за Израел и због подршке коју ужива у САД. Треба напоменути и да је ово шанса за српског председника да говори на АИПАЦ-у и у неком смислу рефлектује блиске односе између Израела и Србије и представља признање јеврејске заједнице у САД у вези са добрим односима две земље - рекао је он.

О томе како нам АИПАЦ може помоћи када је реч о косовском проблему, Шај каже:

- Искрено, не знам која је позиција АИПАЦ-а што се тиче Косова, али наравно да разумем да је то осетљиво питање. Међутим, мислим да је поента заједничка историја Срба и Јевреја и свака прилика да се те везе ојачају је добра шанса за Србију и Израел. Имамо много заједничког и мислим да наше земље могу да помогну једна другој, пре свега супротстављајући се претњи радикалног ислама и тероризма - тврди Шај.

Пуковник Шај наводи да ће обраћање српског председника бити јединствено у историји тог комитета, а о мигрантској кризи каже:

- Турска политика генерално последњих година ствара многе изазове за земље у региону, али и шире, поготово када се узме у обзир мешање турске војске у догађаје у Сирији. Верујем да Анкара на циничан начин користи хуманитарну трагедију избеглица како би притисла Европу да пристане на веома агресивне кораке турске војске.

Прочитајте ОВДЕ   детаље Вучићеве посете САД.

Извор: Ало
 

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА