Најновије

ОДМАЗДА ЗА 33 ВОЈНИКА: Турска покренула операцију „Пролећни штит“ у Сирији!

Министар за националну одбрану Турске Хулуси Акар саопштио је да се у сиријском Идлибу изводи операција под називом „Пролећни штит“.

Турска војска (Фото: Јутјуб)

„Успешно се наставља операција „Пролећни штит“ која је била започета 27. фебруара као одговор на напад на турске војнике. До данас је уништен један дрон и осам хеликоптера, 103 тенка, 72 хаубице, три система ПВО и убијено 2212 војника режима (председника Сирије Башара Асада)“, преноси НТВ речи министра.

Акар је нагласио да циљ операције „није сукоб са Русијом“.

„Наш задатак је да спречимо злочине које врши режим Асада, елиминишемо радикалне елеменате и спречимо (талас) миграције“, нагласио је министар.

Још једно у низу заоштравање ситуације око сиријске провинције Идлиб десило се у четвртак када је сиријска авијација напала турски конвој. Том приликом погинуло је више од 30 турских војника. Након тога турска војска је извела напад на положаје сиријске војске.

Нешто раније, у турским медијима се појавила информација да је оборен сиријски авион у Идлибу, док сиријски јављају да је у питању турски дрон. Затворен је ваздушни простор изнад ове провинције.

Прочитајте ОВДЕ   све детаље о овом заоштавању ситуације у Сирији.

Извор: rs. sputniknews. com

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА