Најновије

ВУЧИЋ ПОНОВИО ИЗ ВАШИНГТОНА: "Нема разговора са Куртијем док не укине таксе! Можда се и састанем са Тачијем"

Председник Србије Александар Вучић изјавио је вечерас да Метју Палмер и Ричард Гренел сматрају да је важно да се потпуно укину таксе Приштине, како би могло да се разговара о важним суштинским питањима.

Александар Вучић (Фото: Јутјуб)

Вучић је у Вашингтону рекао да је захвалан и Гренелу и Палмеру на искрености и на томе што на снажан начин инсистирају на томе да се таксе укину, као и што не подржавају намеру Аљбина Куртија да делимично укине таксе.

"Они сматрају да је важно да се укину таксе да бисмо могли да разговарамо о важним, суштинским питањима. Мени није није проблем да се састанем са Тачијем и Куртијем на панелима, али разговора о суштинским и статусним питањима неће бити док се не укину таксе. То сам рекао и Палмеру", истакао је Вучић и додао да се у противном може разгoварати само о техничким притањима.

Каже да је то рекао и Палмеру, а да то зна и Гренел и додаје да је и правично да таксе буду укинуте.

Упитан да ли ће доћи до сусрета са Хашимом Тачијем, који је такође у САД, Вучић је казао да то још не зна.

"Немам ништа против сусрета, али чекам резултате о таксама. Да ли ћемо да се сретнемо негде нисам имао проблем, али стварних преговора о било којем статусном питању неће бити", истакао је Вучић и подсетио да се са Тачијем и Куртијем срео и у Минхену.

"Али, они неће бити на АИПАЦ-у и то је велика шанса за Србију", рекао је Вучић.

Он је пренео и да се у САД суочaвамо са кампањом коју су Албанци повели преко филма Хрвата, Јакова Седлара који покушава Србе да прикаже у негативном светлу током Другог светског рата.

"Да је тобоже Недићева влада прогонила Јевреје, без историјских чињеница и стварних података, а како су их Албанци и муслимани спасавали од Срба", рекао је Вучић.

Он је додао да су притом помешали и годину када је Ајнштајн дошао у Америку, да у филму има и других грешака, али да ће га сутра пустити у Њјорку и Вашингтону.

"Покушавају на све начине да спрече да се глас Србије чује на АИПАЦ, али ја ћу покушати да одговорим на најбоље могуће начине", навео је он и поменуо колико је само новца дато да се не би поменуо Јасеновац на разним манифестацијама.

Прочитајте ОВДЕ шта су учинили албански лобисти у Вашингтону.

Извор: Танјуг

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА