Најновије

ДЕЈТОН 2 БИ ЗНАЧИО РАТ! Српска земља у опасности, а и балкански Франкештајн је спреман за крвави сукоб!

Дејтон 2 би значио рат, тврди Никола Шаиновић, бивши премијер Србије и потпредседник Владе СРЈ. Он је у емисији "Ћирилица" на Хепи телевизији рекао да је комадање Дејтона опасна игра.

Миломир Марић (Фото: Јутјуб)

Много генерација Срба се борило у драматично тешким условима. Губити у рату или добити у миру није добро. Морамо да све убеђујемо да је Дејтонски споразум био крај рата и комадање Дејтона је опасна игра. Дејтон 2 би значио рат. Дејтон је једино и најбоље што су Срби добили - навео је Шаиновић.

Драган Симеуновић, професор Факултета политичких наука у Београду, подвукао је да Србију кажњавају за непослушност.

- Нас кажњавају за непослушност јер је Слободан Милошевић био некооперативан и због њега су Срби били кажњавани. Борис Јељицин је сарађивао и био је дуже од комуниста али је за Европу био мање крив од Милошевића јер је Милошевић за њих био "непослушан" - подвукао је Симеуновић.

- Аљбин Курти може да каже да нешто неће, да буде непослушан - рекао је водитељ Миломир Марић.

Симеуновић тврди да је Курти у небраном грожђу.

- Било је неприлично да Харадинај преговара, па су довели човека који није суделовао у рату. И ту се Курти нашао у небраном грожђу, јер он је радикалан на речима, али није учествовао у рату па није омиљен међу својима. Он би да учини Американцима, али се боји да не изгуби своје бираче и да не дође до ванредних избора. Он сада ради само у свом интересу, да би остао у политици. Та наводна врста његове непослушности може да прође код Американаца јер они знају да он само добија на времену и да ће после опет да уради како он хоће. Американци су задовољни тиме што је тамо њихова база, амерички амбасадор је главни на Косову и Метохији и они су у том смислу релаксирани да ће Курти ипак на крају да њих послуша - нагласио је Симеуновић.

Он тврди да је Трамп бољи за Србе, те да су Руси сада јаки.

- За нас јесте бољи Трамп, али ни демократе више не би биле као некада. Владимир Путин је сада јак, Руси су јаки, нема више такве врсте притисака као онда кад је било бомбардовање. Русија је нуклеарна суперсила, али без Крима и Сирије би били само регионална сила - навео је професор Симеуновић.

Шаиновић је навео и да "кад Црна Гора сама донесе закон, ми смо опет реметилачки фактор је бранимо СПЦ и српски народ".

- На Косову и Метохији се то догодило када је НАТО напустио Ибрахима Ругову и подржао ОВК. Потом имамо једнострано проглашено независности и прогром српског становништва. Албанце Американци потцењују, они нису народ којег је лако вратити на прави курс. Они су Франкештајн на Балкану, као Бин Ладен - констатује Шаиновић.

Он је додао да је ОВК црни ђаво ког су употребили за време рата и сад хоће да га склоне.

- Црни ђаво, међутим, остаје црни ђаво. Хоће да склоне ратну структуру на Косову, али су добили радикализованог Аљбина Куртија и мислим да је Американцима следећи потез да се врате на Руговину партију да би смирили ситуацију. Ипак, то ће бити немогуће јер су ту постоје радикализоване структуре које су остале после ОВК - каже Шаиновић. 

“Време је да повучемо војску са Косова!” Више о томе ОВДЕ!

Извор: Медији

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА