Најновије

МУСТАФА ПРОВЕРАВА ДЕТАЉЕ САСТАНКА ВУЧИЋА И ТАЧИЈА! Послао човека са специјалним задатком у Гренелов кабинет!

Након више узастопних упозорења Приштини о могућем повлачењу америчких трупа са косовске територије, ако таксе не буду укинуте одмах и безусловно, председник ДСК, Иса Мустафа каже да је послао функционера те странке да са Ричардом Гренелом разговара директно о детаљима недавног сусрета српског председника Александра Вучића и Хашима Тачија у Вашингтону.

Александар Вучић и Хашим Тачи (Фото: Јутјуб)

Неименовани функционер ДСК добио је задатак и да специјалном изасланику америчког председника за дијалог, Гренелу, пренесе ставове те странке о актуелној ситуацији на приштинској политичкој сцени.

Обрађајући се грађанима Косова, Мустафа је на свом фејсбук профилу написао да признаје да су односи Приштине и САД ушли у, како наводи, "врло деликатну и критичну фазу", али сматра да ни таксе ни мере реципроцитета не могу да се мере са тим односима.

Реагујући на изјаву републиканског сенатора Дејвида Перђуа, Мустафа каже да она јасно указује где је Косово данас.

"Не постоји накнада или реципроцитет који одређује однос са нашим главним савезником. Као вођа ДСК, јасно сам тражио безусловно укидање тарифе и да би реципроцитет требало да буде договорен са САД и ЕУ, зависно од понашања Србије. То је став и ДСК. Сматрам да на Косову не постоје они који могу да угрозе или да доведу у питање односе са САД", навео је Мустафа.

Лидер ДСК је написао да је у контакту са Гренелом, као и да ће разговарати са коалиционим партнером Аљбином Куртијем.

"Разговараћу са премијером Куртијем, као коалиционим партнером, а као ДСК у наредним данима разјаснићемо активности које одржавају партнерство и пријатељство са САД", навео је Мустафа.

Прочитајте ОВДЕ какву су панику у Приштини изазвале америчке претње!

Извор: Танјуг

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА