Најновије

НЕ МОГУ ДА ДОЧЕКАЈУ ПРЕСТАНАК ПРИМИРЈА! САД покушава да изазове још један сукоб на Блиском истоку! Патриот системи су кренули у ову земљу

САД је у процесу распоређивања система противваздушне одбране у Ирак ради заштите америчких трупа у случају потенцијалног иранског напада, изјавио је 10. марта шеф америчке Централне команде генерал Кенет Макензи.

ПВО систем Патриот (Фото: army.mil)

 

„Такође смо у процесу довођења система противваздушне одбране, система балистичке ракетне одбране, посебно у Ирак, како бисмо се заштитили од другог потенцијалног иранског напада“, рекао је генерал Макензи.

 

Раније 2020. године Пентагон је објавио да планира добити ирачку дозволу за распоређивање ракетне одбране Патриот у земљу ради боље одбране америчких снага.

Напад америчке војске уследио је након војне ескалације са Ираном у региону 3. јануара САД је убио генерала Касема Сулејмаија, заповедника снагама Кудс иранског револуционарног гардијског корпуса, и Абу Махдија ал-Мухандиса, другог заповедника ирачких мобилизацијских јединица у Багдаду.

Као одговор на овај чин агресије, Иран је 8. јануара извео ракетни напад на америчке војне базе у Ираку. Након тога, америчка војска наставља војно напредовање у региону са све већим обимом.

О руским системима Красукха сазнајте ОВДЕ!

 

Извор: Правда

 

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА