Најновије

СА ОВИМ ОРУЖЈЕМ СИРИЈИ НЕ МОГУ ДА ПРИЂУ НИ ДРОНОВИ НИ БОРБЕНИ АВИОНИ! Руси показали системе Красукха!

Руски системи електронског ратовања играли су значајну улогу у ваздушној одбрани Сирије током последњих неколико дана отвореног сукоба сиријских и турских оружаних снага у Идлибу.

Руски системи електронског ратовања Красукха (Фото: Јутјуб)

У извештају у уторак, ваздухопловна публикација Авиа.Про известила је да је руска војска користила системе електронског ратовања Красукха-2 и Красукха-4 за сузбијање турских напада беспилотних летелица по Идлибу и Алепу.

„Захваљујући овим системима, турске беспилотне летелице могле су да буду скренуте са својих рута, и из истог разлога турски беспилотне летелице и борбени авиони Ф-16 нису могли ефикасно да погоде копнене циљеве“, рекли су, истичући да „према одређеном броју извори, само 10% ракета које је лансирала турска авијација успело је да погоди циљеве.” 

„Стручњаци напомињу да размештање две врсте система Красукха у Сирији одмах указује на чињеницу да је Русија озбиљно узела одговорност обезбеђења сиријске војске, показујући ефикасност својих система електронског ратовања“, додали су.

Десет турских беспилотних летелица оборено је током оружаног сукоба са сиријским оружаним снагама, ово укључује и пар АНКА дронова.

Ко је крив за пад “Бајрактара”, сазнајте ОВДЕ.

Извор: Правда

 

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА