Најновије

СТЕЛТ БОМБАРДЕРИ Б-2 КРЕНУЛИ ИЗ АМЕРИКЕ: Носе нуклеарну и конвенционалну муницију! Сва срећа на руским радарима који су их лако уочили!

Ваздухопловне снаге Сједињених Држава распоредиле су оперативну групу бомбардера Б-2 Спирит (Spirit) на аеродром Лејс Филд, на португалским Азурским острвима као део ширег размештања стратешких бомбардера на европски континент, саопштила је Европска команда Сједињених Држава (ЕУЦОМ) .

Амерички бомбардер Б-2 (Фото: Јутјуб)

„Авион ће радити из различитих војних постројења у зони одговорности америчке Европске команде“, каже се у изјави ЕУЦОМ-а.

„Стратешке размештања бомбардера у Европи пружају упознавање чланова посаде и показују посвећеност САД савезницима и партнерима“, додаје се у саопштењу.

ЕУЦОМ није одредио број летелица укључених у радну групу Б-2, нити је изнео детаље о областима у којима ће бомбардери вршити своје операције. Међутим, "зона одговорности" ЕУЦОМ-а укључује Европу, Турску, Белорусију, Украјину, републике Кавказа и Русију све до Тихог океана.

Кажу да авиони који су укључени у 509. крилно бомбардера и 13. крило, обично се налазе у ваздухопловној бази Вхитеман у Мисурију. ЕУЦОМ није прецизирао колико ће трајати размештање. Казали су да су бомбардери примили гориво у ваздуху од КЦ-10 Екстендерса на путу преко Атлантика.

Ваздушна блука Лејс Филд једна је од десет ваздухопловних база којима САД имају приступ у Европи и које су се широко користиле током хладног рата, Јомкипурског рата из 1973., Заливског рата 1990-1991 и за подршку америчким операцијама у Ираку и Авганистан. Размештај је друга таква врста од августа 2019., када су Б-2 из 509. крила стигли у РАФ Фаирфорд у Енглеској на савезничку обуку у Европи.

Нортруп Груман Б-2 Спирит је бомбардер са више улога који може да носи и конвенционалну и нуклеарну муницију. Развијен током хладног рата и уведен средином 1990-их, карактеристике авиона укључују невидљиве карактеристике које отежавају откривање употребом конвенционалних инфрацрвених, акустичних и електромагнетних радарских система. Међутим, руски одбрамбени сектор развио је нову класу “бистатичних” радарских система за које се верује да су способни да открију чак и најскривеније америчке војне авионе.

О руским системима Красукха сазнајте ОВДЕ!

Извор: Правда

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА