Најновије

ЖЕСТОКО ГРАНАТИРАЊЕ ОД СТРАНЕ ТЕРОРИСТА: ИД спржила резиденцију председника Авганистана за време повлачења америчких трупа!

Дана 10. марта САД су званично најавиле почетак повлачења трупа из Авганистана у оквиру мировног споразума о капитулацији са талибанима.

Исламска држава (Фото: Јутјуб)

На основу споразума потписаног 29. фебруара, Вашингтон се сложио да у року од 135 дана од потписивања споразума смањи своје трупе са око 12.000 на 8.600. Влада Кабула под контролом САД није учествовала у споразуму, јер га талибани не виде као странку која има право да нешто одлучи у земљи. Међутим, према споразуму, афганистанска влада мора издати декрет за најмање 1.000 талибанских затвореника који ће бити пуштени ове недеље. Ако се то не догоди, Кабулл ће се суочити са новом рундом напада талибана, а овога пута САД ће се можда одлучити да не интервенише.

Овај развој догађаја уследио је интензивирањем ИД-ових акција у земљи. Дана 9. марта ИД је гранатирала председничку палату у Кабулу током инагурације председника после недавних избора.

Терористичка група користила је импровизовани ракетни систем и тврдила да су све ракете погодиле своје мете. Провладини извори тврде да гранатирање није проузроковало жртава.

Ево на које руско оружје Aмери имају пик у новом Споразуму о наоружању! Више о томе ОВДЕ.

Извор: Правда

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА