Најновије

ОВО ЈЕ МАЛО КО ПРИМЕТИО: Ево како је Путин спустио Ердогана у Москви! Реџеп ништа није скапирао (ФОТО)

Ердоган није спознао Путинове "знакове поред пута".

Путин и Ердоган (Фото: РИА)

- Будући да је егоистична будала, Ердоган је не познајући историју сео испод бронзаног артефакта у спомен на пораз његове земље у Руско-турском рату (1877-1878)! Присутна је и Катарина Велика која је много пута поразила Османлије и избацила их са Крима! - написао је Фарес Шехаби, независни посланик и члан сиријског парламента, као и независни члан парламента у Алепу и шеф Сиријске индустријске федерације.

Да подсетимо, у Руско- турском рату Османско царство је доживело тежак пораз, после чега је уследило потписивање Санстефанског споразума којим је створена Велика Бугарска, који је потом замењем исте године 1878. Берлинским конгресом, на коме и Србија добија независност.

Ердоган је гостовао код Путина ради постизања договора о ситуацији у сиријском Идлибу, где су се водиле жестоке борбе између побуњеника, џихадиста Ал Нусре и турских снага на једној и сиријске и руске војске на другој страни.

Иако је још увек на снази руско-турско партнерство између Ердогана и Путина, уочљива су твења између двојице председника и постепено разилажење по питању Сирије.

Путин је поново маестрално одиграо. Примио је госта из Анкаре уз највише дипломатске манире, изјавио саучешће поводом смрти турских војника, а све време га је уствари понижавао. 

Ердогану је пред очима сервирао све турске историјске поразе у 18. и 19. веку, покушавајући да га опомене да се Турска поново може опећи, овај пут на примеру Идлиба. Међутим, делује да Ердоган није спознао "знакове поред пута".

САД покушава да изазове још један сукоб на Блиском истоку! Патриот системи су кренули у ову земљу. Више о томе читајте ОВДЕ.

Извор: Ало

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА