Најновије

ТУРСКИ ПРЕДСЕДНИК НИКАД БРУТАЛНИЈИ: "Нећемо се само осветити и због најмањег напада у Идлибу, већ ће наш одговор бити још оштрији"

Турски председник Реџеп Тајип Ердоган рекао је да се његова земља неће устручавати од још јаче војне акције у провинцији Идлиб на северозападу Сирије, ако примирје договрено прошле недеље буде прекршено.

Турски председник Реџеп Тајип Ердоган (Фото: Јутјуб)

Он је пред посланицима своје Странке правде и развоја у парламенту рекао да је било мањег кршења примирја које је договорио са руским председником Владимиром Путином и истакао да је за Турску приоритет безбедност војника на 12 пунктова за надгледање.

"Нећемо се само осветити и због најмањег напада у Идлибу, већ ће наш одговор бити још оштрији", поручио је Ердоган.

Протеклих недеља сиријске владине снаге које подржава Русија покренуле су иницијативу да поново преузму Идлиб, последње упориште побуњеника.

Турска, која подржава побуњеничке групе које зеле да свргну сиријског председник Башара ал-Асада, покренула је контрофанзиву.

Турска ће и даље држати отворене границе

Турска ће држати отворене границе за мигранте који путују ка Европи док Европска унија не испуни очекивања Анкаре у вези са Споразумом о мигрантима из 2016. године, изјавио је Реџеп Тајип Ердоган.

Он је најавио да ће Турска упутити своје предлоге Еврпоској унији пре самита тог блока, 26. марта.

Након погибије труских војника у Идлибу која је била повод да Турска отвори границе за мигранте који желе да отпутују у Европу, Ердоган и Путин су прошле недеље постигли споразум, који укључује и прекид ватре.

Прочитајте ОВДЕ како је Путин спустио Ердогана.

Извор: Танјуг

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА