Најновије

НЕЋЕ ВИШЕ ДА ЋУТЕ! Академска заједница предала захтев за забрану рада три телевизије!

Научни саветник Института за физику Слободан Првановић поднео је данас, у име 169 грађана и академских грађана, захтев Регулаторном телу за електронске медије за разрешење чланова Управног одбора Радио-телевизије Србије (РТС) и забрану емитовања информативног и политичког програма телевизија Пинк, Хепи и Студио Б.

Слободан Првановић (Фото: Јутјуб)

У захтеву се од РЕМ-а тражи да под хитно почне да поступа у складу са овлашћењима добијеним од Скупштине Србије и да санкционише све оне који раде противно законима.

"Сведоци смо драстичних кршења медијских слобода, а тиме и људских права, непоштовања закона који регулишу медијски простор и злоупотребе медија ради обмањивачког прикривања афера припадника владајуће странке и пропагандистичког величања њеног председника", наводи се у захтеву.

Додаје се да су чланови РЕМ-а својим нечињењем омогућили такав "суноврат медија".

У захтеву РЕМ-у се подсећа да је више од 140 чланова академске заједнице тражило од руководства РТС да промени уређивачку политику у правцу поштовања Закона о јавним медијским сервисима, односно да јавност информише истинито, непристрасно, целовито и без цензуре, и не служећи интересима ниједне политичке странке.

Пошто тај захтев није усвојен, додаје се у захетву, тражене су оставке целокупног руководства РТС, што није учињено.

Када је реч о комерцијалним емитерима, телевизије Пинк, Хепи и Студио Б већ дуже време преко својих програма пласирају најгору пропаганду у корист владајуће странке и њеног председника, а што сте могли и морали да приметите, наводи се у писму РЕМ.

"Сматрамо да је неопходно, што од вас и захтевамо, санкционисати такво поступање изрицањем мере привремене забране информативног програма и програма са политичким садржајем и то у трајању од 30 дана", додаје се.

"Уколико после истека периода забране буде настављено са ранијим начином рада, односно уколико се не буде поступало према мерама које им будете изрекли, од вас захтевамо да телевизијама Пинк, Хепи и Студио Б одузмете дозволе за рад, као што је то регулисано законом", закључује се у саопштењу.  

Прочитајте ОВДЕ колико је људи у Србији до сада заражено вирусом корона.

Извор: Фонет

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА