Најновије

"НИШТА ВЕЋЕ И ВАЖНИЈЕ НЕ ДЕШАВА СЕ У СВЕТУ ОД ОВОГА ОВДЕ"! Свештеник Ненад Илић послао величанствену поруку пред 50.000 Подгоричана (ВИДЕО)

Епископ диоклијски Методије предводио је литију улицама Подгорице. Литији је претходио молебан у храму Христовог васкрсења.

Ненад Илић говори окупљеном народу у Подгорици (Фото: Јутјуб)

Свештеник Ненад Илић из Амстердама, који је и филмски режисер казао је да се ништа веће и важније не дешава у православљу и свету од овога овде.

"Ми који живимо у Амстердаму, Берлину, Сиднеју, сад знамо где је наш центар. Ништа веће и важније се не дешава у православљу и свету од овога овде. Први пут видим пред собом народ, сваког од вас са свећом, са иконом у заједничкој икони коју пратите. Правите, брате, и збрку страшну, све сте збркали и Васкрс и рођење Христово и пост и славље. А победићемо јер коначно знамо да бисмо сачували светиње морамо да сачувамо светост свих нас, да волимо ближње и помогнемо да светлост изађе на површину. Наравно да је тешка борба са овом неправдом, овом глупошћу и овим законом. Овим показујете да народ не мора бити манипулисан политиком и вођен неким мајсторима маркетинга", казао је Илић.

Литији је присуствовало око 50.000 људи.

Наредна литија је најављена за недељу.

Прочитајте ОВДЕ како су литије прошле у осталим црногорским градовима.

Извор: Вијести

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА