Најновије

ВАНРЕДНО ОБРАЋАЊЕ МИНИСТРА ЗДРАВЉА! Дечак из Ирига није заражен короном! У Србији 24 особе инфициране овим вирусом!

Министар здравља Златибор Лончар изјавио је да је данас у Србији тестирано 25-оро људи од чега је пет позитивно на корона вирус.

Златибор Лончар (Фото: Јутјуб)

Истакао је да је свих петоро оболелих у добром стању, да је њих четворо пуштено у кућну изолацију, а једна особа је задржана на болничком лечењу и његово стање се прати.

"Нема никакве теже симптоме, нема никакву компликовану слику, али да би се испратило и да се не би нешто пропустило да се уради дијагностика до краја", рекао је Лончар.

Апеловао је на медије да не објављују нетачне информације да је човек који се налази на инфективном одељењу у Новом Саду преминуо.

"Тај човек је жив и оно што могу да вам кажем тај човек је нешто боље него што је био претходног дана. Он је и даље у тешком стању, али је жив", додао је Лончар.

Навео је да дечак из Ирига, за кога су постојале индиције да има симптоме заразе, није заражен коронавирусом.

Указао је да су сви остали пацијенти, и у Панчеву и Нишу, у добром стању, као и да нико од њих тренутно није животно угрожен.

"Једини тренутно у озбиљном стању је пацијент који се налази у Новом Саду. Реч је старијем човеку који има низ других обољења – дијабетес, проблеме са бубрезима. Али радимо све што можемо да њему помогнемо", рекао је Лончар.

До 18 часова у националној референтној лабораторији Института "Торлак" тестирано је укупно 185 особа које су испуњавале критеријуме дефиниције случаја. 

До 8 часова било је потврђено 19 случајева заразе новим коронавирусом.

Прочитајте ОВДЕ шта је највећи приоритет Србије.

Извор: РТС

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА