Најновије

АМЕРИ НАПРАВИЛИ БРУТАЛНУ ПОДМОРНИЦУ, АЛИ РУСКИ ПОСЕЈДОН ЈЕ КЛАСА ЗА СЕБЕ! Двобој две најбоље подморнице САД и Русије не би био фер... (ВИДЕО)

Америчка подморница CLAWS се не може надметати с руском подморницом Посејдон. Овај закључак је дао војни аналитичар Василиј Дандикин.

Руска подморница (Фото: РИА)

У америчкој штампи појавиле су се информације о новој подморници без посаде, опремљеном вештачком интелигенцијом која јој омогућава да самостално бира мету за напад. Програмери верују да ће подморница бити у употреби 2023. године. Такође је способна да уклони подводне мине и креира сопствени курс.

Говорећи о способности новог подводног возила, да самостално проналази циљеве и елиминише их, Дандикин скреће пажњу на чињеницу да је ово веома опасна функција.

Према његовим речима, прилично је опасно користити вештачку интелигенцију. На пример, у Посејдону је постављен задатак уништавања одређеног циља. А ако допустите подморници да самостално бира кога ће да уништи, могу се појавити непредвиђене околности.

Ослањање на електронику у таквом случају не би било сасвим разумно. Неуспех се може догодити у било ком тренутку и таквој технологији не треба безусловно веровати. Штавише, амерички стручњаци и сами препознају супериорност Посејдона.

У Русији је пук комплекса Авангард већ у служби, а ракете Циркон се тестирају, док је америчко оружје тренутно тек у фази развоја.

Сиријски амбасадор у Русији најавио велику офанзиву. Више о томе читајте ОВДЕ.

Извор: Webtribune.rs

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА