Најновије

СЕЈАО СМРТ ПО СИРИЈИ: Ликвидиран џихадиста који је шуровао са Американцима! Шверцовао оружје за терористе

Двојица џихадиста, који су трговали оружјем за Центар за војне операције (МОЦ) у Јордану, који је под контролом САД, убијена су у сиријској провинцији Дара.

Припадници џихадиста (Фото: Јутјуб)

Локални медији наводе да су двојица непознатих нападача, који су били на моторима, пуцала и убила Фарзата Мухамеда ал-Махамида и његовог брата Ихаба Мохамеда ал-Махамеда у близини града Ом Елмиатхин у источној Дари.

Фарзат је био припадник бригаде Аусуд ал-Сунах, а његов брат није био умешан у било какве војне активности.

Сиријска опсерваторија за људска права (СОХР) открила је да Фарзат трговао оружјем са џихадистима побуњеницима на југу Сирије. Он је у МОЦ-у био задужен за трговину оружјем, а подржавао је све побуњеничке фракције у Сирији.

Фарзат је пре тога био припадник побуњеника у Сирији, али се наводно покајао 2017. године. Он је наводно добио гаранције да га сиријске снаге безбедности неће гонити, али се потом укључио у шверц оружјем, које је достављао џихадистима.

Локални медији наводе да нико није преузео одговорност за убиство Фарзата и његовог брата. Међутим, један војни стручњаци тврде да је Фарзата убила сиријска обавештајна служба или неко од припадника Исламске државе, која има своје ћелије у Дари.

Прочитајте ОВДЕ шта је САА користила против џихадиста у Идлибу.

Извор: Правда

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА