Најновије

ВЕРНИЦИ ЋЕ ПОШТОВАТИ ЗАБРАНУ, КОРОНА ИПАК ЈАЧА: Митрополија црногорско-приморска због претеће епидемије привремено обуставља литије

Митрополија црногорско-приморска ће поштовати мере које су црногорске власти прописале због коронавируса, тако да се отказују литије које се одржавају четвртком и недељом.

Литија у Подгорици (Фото: Јутјуб)

Митрополит Амфилохије је након литургије у Цркви Светог Ђорђа под Горицом указао на одговорност свештеника у сваком времену, а посебно данас у Црној Гори.

Митрополија је обавестила све учеснике литија да ће, као одговорна духовна институција којој је на духовно старање поверен православни народ, поштовати одлуку надлежних државних органа о забрани јавних окупљања у вези са претећом епидемијом коронавируса.

"С тим у вези, Митрополија ће до престанка тих мера привремено обуставити одржавање литија четвртком и недељом, али ћемо се молити Богу исцелитељу сваке болести и немоћи за здравље свих у Црној Гори и исцељење оболелих у свијету. О даљим корацима верници и јавност ће бити благовремено обавештени", наводи се у саопштењу Митрополије.

Верници своје незадовољство у литијама исказују због Закона о слободи вероисповести, који је усвојен крајем прошле године у црногорском парламенту.

Прочитајте ОВДЕ шта је Небојша Медојевић поручио грађанима ЦГ.

Извор: РТС

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА