Најновије

ЛИНТА: То је скандалозна чињеница!

Председник Одбора за дијаспору и Србе у региону Скупштине Србије Миодраг Линта најоштрије је осудио закључак надлежне групе Унско-санског кантона за мигранте.

Миодраг Линта (Фото: mc. rs)

Надлежна група је одлучила да се наставе активности на формирању Прихватног кампа за мигранте у српском селу Липа у општини Босански Петровац.

"Скандалозна је чињеница да власт Унског-санског кантона, али и бошњачка власт у Сарајеву, у последње две године констатно настоје да се у српским селима населе мигранти с циљем застрашивања преосталих Срба, спречавања повратка протераних Срба и узурпације и отимања српске земље и друге имовине", навео је Линта.

Стални покушаји званичног Сарајева и Бихаћа да населе мигранте у напуштена српска села је, сматра Линта, један у низу доказа да "бошњачка власт на свим нивоима није одустала од политике цементирања етничког чишћења Срба који су за вријеме грађанског рата протерани са својих вековних подручја".

Линта тражи од Министарства спољних послова Србије да Минстарству спољних послова БиХ саопшти став да је неприхватљиво да се у српским насељима у Федерацији БиХ формирају Центри за мигранте.

Србија се снажно залаже за доследно поштовање универзалних вредности како што су људска права, владавина права и права мањинских народа, а не за једностране акције које неће донијети никоме ништа добро.

"Због тога је важно да се инсистира да надлежни органи у Сарајеву и Бихаћу пониште све одлуке и закључке чији је циљ насилно насељавање миграната у српском селу Липа и низу других српских села, као што је Медено поље и бројна друга. Важно је истаћи да се ради о грубом кршењу Анекса седам Дејтонског споразума чиме се шири страх, неповерење, повећавају тензије и продубљују поделе између српског и бошњачког народа", навео је Линта.

Прочитајте ОВДЕ   зашто се на граници са РС постављају војнички шатори.

Извор: Танјуг

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА