Најновије

ПОЈАВА НОВОГ НЕПРИЈАТЕЉА ЈЕ НАТЕРАЛА АМЕРИКУ НА ПОВЛАЧЕЊЕ! Беже пред овом фракцијом: Празне се базе у Ираку!

Коалиција предвођена САД-ом одлучила је да остави само неке мање базе у Ираку након недавне серије ракетних напада на њене снаге. Према америчкој војсци, трупе ће бити премештене у веће објекте, а то неће утицати на војну мисију у земљи.

Америчка војска (Фото: army.mil)

Званично објашњење тврди да је разлог 'успех' у борби против ИД-а, али недавне жртве од два напада на камп Таји изгледају као реалнија верзија.

„Као резултат успеха ирачких снага безбедности у њиховој борби против ИД-а, Коалиција премешта трупе из неколико мањих база. Те базе остају под ирачком контролом и наставићемо саветодавно партнерство за трајни пораз Исламске Државе“, саопштила је америчка коалиција.

„Коалиција остаје у Ираку на позив владе Ирака да порази ИД; од 2014. године заједно смо ослободили више од 55.000 квадратних километара и ослободили милионе Ирачана од убилачке владавине ИД-а. Наше трупе се премештају у координацији са Владом Ирака. Због оперативне сигурности нећемо објављивати одређени распоред кретања трупа. "

Нова ирачка оружана група, Аусбат ал-Таирин, већ је преузела одговорност за ракетни напад 11. марта у коме су погинула три припадника коалиције под водством САД.

Група је саопштила да су напади изведени као одговор на атентат на заменика команданта ирачких народних мобилизационих јединица Абу Махдија ал-Мухандиса и команданта иранских снага Кудс генерала Касема Сулејманија.. Такође су обећали да ће наставити војне акције против америчких снага.

Америка више не пребацује војнике у Европу! Више о томе ОВДЕ!

Извор: Правда

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА