Најновије

БАТАЉОН ОДАН ОТАЏБИНИ: Шта све Кобре поседују у свом арсеналу и колико су спремни!

Данас је скоро свима познато да припадници Кобри обезбеђују, поред председника Републике Србије и начелника генералштаба ВС и државне службенике у зависности од нивоа угрожене безбедности - објашњава командант Кобри, потпуковник Горан Цолић.

Кобре (Фото: vs.rs)

У широкој лепези наоружања и опреме коју користе припадници Кобри, налази се респектабилан арсенал. Ту је незаобилазна снајперска пушка САКО ТРГ 22 у калибру .308 Винчестер (Winchester), намењена за антитерористичке акције, митраљез ФН Миними у калибру 5,56x45 мм, аутомат H&K УМП 9x19 мм намењен за блиску борбу идеалан за обезбеђење ВИП и пиштољ Глок 17 9x19 мм IV генерације.

Као и у другим елитним јединицама широм света, тако и у батаљону, припадници дуже пушке ФН Скар Л у калибру 5,56x45 мм НАТО. На тестирању које су за своје потребе спровели припадници Кобри у Опитном центру Никинци ова пушка на испаљених 14.000 метака није имала ниједан застој. Овај арсенал употпуњен је и изузетним пиштољем ЧЗ СП75 01 Шадов, који користе стрелци ИПСЦ Клуба Кобре, за такмичења у практичном стрељаштву.

Комплетан батаљон ВП специјалне намене Кобре опремљен је најсавременијом заштитном опремом, а истичемо да је опрема домаће производње, рађена специјално за потребе специјалних јединица Војске Србије у фирми "Yumcо" из Врања.

Коју тајну о епидемији су откриле руске тајне службе, сазнајте ОВДЕ.

Извор: kalibar.rs

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА