Најновије

ДАЧИЋ: СЗО ће позитивно одговорити на захтеве Србије и упутити неопходну помоћ

Министар спољних послова Ивица Дачић разговарао је телефоном са генералним директором Светске здравствене организације (СЗО) Тедросом Адханом Гебрејезусом, који је обећао да ће СЗО позитивно одговорити на захтеве Србије и упутити неопходну помоћ у складу са тренутно расположивим ресурсима, саопштило је данас Министарство.

Дачић (Фото: Министратсво спољњих послова Србије)

Како се наводи, Гебрејезус је истакао да је свету данас више него икада неопходна солидарност јер се ради о проблему који погађа све и могуће га је превазићи само заједничким деловањем.

Дачић је изразио бојазан да би раст броја оболелих у наредном периоду могао да доведе до недостатка неопходне медицинске опреме, тестова за детекцију вируса и деизнфекционих средстава и замолио генералног директора да СЗО Србији упути неопходну помоћ.

Он је похвалио активности СЗО у настојању да се помогне свим државама које су захваћене глобалном пандемијом корона вируса, као и на помоћи СЗО Србији, посебно у виду тестова за детекцију вируса, што ће бити од велике важности за спречавање раста броја оболелих у Србији.

Министар је упознао генералног директора са актуелном ситуацијом и активностима које Влада Србије предузима у циљу заштите становништва.

Дачић и Гебрејезус договорили су се да остану у сталном контатку како би уз помоћ и подршку СЗО, Србија, као и остале погођене земље у најбржем року победиле ову опаку болест.

Након разговора генерални директор СЗО се на свом твитер налогу захвалио министру Дачићу на позиву и истакао да ће СЗО подржати Србију у борби против корона вируса, наводи се у саопштењу.

Светска елита је прошле године правила симулацију епидемије! Одмах затим је избила. Више о томе читајте ОВДЕ.

Извор: Фонет

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА