Најновије

ПОСЛЕ ТРАМПОВОГ ГОВОРА АМЕРИКУ ОЧЕКУЈЕ ТЕЖАК ПЕРИОД: Ово може да утиче на цео свет

Амерички председник Доналд Трамп изјавио је да би криза због корона вируса могла да траје до јула, августа, па и дуже, оценивши да вирус није под контролом у САД. Трамп је рекао да је исти случај у остатку света и назвао вирус "невидљивим непријатељем".

Трамп (Фото: flickr. com)

Он је позвао Американце да зауставе већи део својих друштвених активности на 15 дана и не окупљају се у групама већим од десеторо људи како би се спречило ширење корона вируса.

"Уз неколико недеља концентрисане акције, можемо да брзо преокренемо ствари", поручио је Трамп.

Он је објавио нове смернице своје радне групе за борбу против коронавируса, и позвао грађа не да избегавају непотребна путовања, и не иду у барове, ресторане, кафетерије или теретане.

Председник САД је, у време када вредност акција на берзи пада, упозорио да је могућа рецесија што би, како је навео, могло да утиче на његове шансе да буде поново изабран у новембру.

Он је нагласио да је фокусиран на здравствену кризу, а да ће се економија опоравити када криза буде под контролом.

"Донели смо одлуку да додатно ојачамо смернице и ублажимо ударац инфекције", рекао је Трамп репортерима у Белој кући, који су седели удаљени једни од других, на сваком другом седишту у сали за брифинге, како би поштовали мере друштвеног дистанцирања, преноси Глас Америке.

Трамп, којег су критиковали да је "умањио озбиљност вируса" на почетку епидемије, на питање новинара, себи је дао добру оцену за реаговање.

Трамп је рекао и да се у овом тренутку не разматра национално ограничење кретања које би контролисала полиција.

Додао је да је његова администрација редовно разговарала о рестрикцијама на путовања унутар земље, али се надао да неће морати да спроведе те мере.

Трамп је изјавио да верује да је још могуће да се лидери Г7 састану у Кемп Дејвиду у Мериленду у јуну.

Амерички лидер је изазвао незадовољство својих европских колега, који чине велики део Групе 7, уводећи рестрикције на путовања из европских земаља, а да их прво није консултовао.

Радна група америчког председника апеловала је на младе да следе нове смернице, иако им прети мањи ризик да буду заражени.

Ко стоји иза свих епидемија и пандемија и зашто прочитајте ОВДЕ.

Извор: Танјуг

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА