Најновије

СИРИЈСКИ МИЛИТАНТИ УСТАЛИ ПРОТИВ ТУРСКЕ! Ердоган нас је слагао: Желимо наш новац и борићемо се до победе!

Милитанти које Турска подржава за борбе у Сирији просведују због кашњења с исплатама плата, што сугеришe да Ердогану новац Европске уније више треба за операције у Сирији него за „бригу о избеглицама“, као тврди турски председник.

Џихадисти (Фото: Јутјуб)

Према ономе што су у понедељак известили локални медији, скупина милитаната такозване „Слободне сиријске војске“ демонстрирала је у граду Тал Абyаду у северном делу сиријске покрајине Ал-Рага, близу турске границе.

Ове су скупине терориста, који су се по налогу Анкаре „дотерали у ред“ и обукли чисте униформе, захтевале плате за своју службу у оквиру велике војне операције коју је Анкара извела на северу Сирије 2019. године.

На сликама и снимкама објављеним на друштвеним мрежама можете видети како исламистички милитанти блокирају путеве и пале гуме како би спречили улазак возила у овај град.

Припадници „Слободне сиријске војске“, који су од Турске раније опремљени и организирани за борбу против сиријске владе и председника Башара Ал-Асада, суделовали су у офанзиви коју је Анкара покренула прошлог октобра у северним деловима Сирије.

Турска је напала разна подручја Сиријске Арапске Републике у северним подручјима ове земље, почевши од кампање 2018. године.

Анкара изјављује да јој је циљ супротставити се курдским милицијама. Због тога је већ покренула војне операције у сиријском граду Африну, северном делу покрајине Алеп и на источном подручју реке Еуфрат, у провинцији Ал-Рага, а недавно је  запретила Дамаску војном офанзивом у Идлибу  „ако Сиријска војска не зауставља своје офанзиве у тој покрајини“.

Међутим, суочена с напретком и одлучношћу сиријских снага да поврате мир на својој територији и одлучним ставом Москве да нема повратка на старе линије разграничења, Анкара се суочила с главобољом да избегне да буде велики губитник у борби за контролу Идлиба.

Спровођење примирја које је договорио с Русијом 5. марта је за владу Реџепа Тајипа Ердогана заправо пораз, јер није успела спријечити антитерористичку операцију Дамаска, успркос пуној подршци коју је Турска пружала и још увек пружа терористичким фракцијама и размештању већег броја снага на северозападу Сирије.

Подсетимо и да од договорених руско-турских патрола аутопутем М4 у Идлибу највјеројатније неће бити ништа, јер су се, након што је то учинила сиријска Ал-Каида, скупине под турским заповедништвом, Ансар Ал-Дин, Ансара Ал-Тавхида и Ансар Ал-Ислам, такође успротивиле плану којег је Ердоган договорио са Путином и поручиле су „како неће прихватити опцију предаје и одлучне су се борити до краја, до победе револуције“, преноси агенција „сиријске опозиције“ НПА Сyриа.

Планирана пандемија страха по моделу свињског грипа! Више о томе ОВДЕ!

Извор: logicno.com/Нермин. Н

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА