Најновије

Вулин: Пре 16 година Шиптари су убијали, палили и уништавали све што је било српско! Свет мирно посматрао како на КиМ горе иконе и људи!

"Ако је свет заборавио да се пре 16 година десио погром над Србима на Косову и Метохији, Србија није", поручио је министар одбране Александар Вулин подсетивши на погром који се тада догодио.

Шиптари уништавају српску цркву (Фото: Јутјуб)

"Пре 16 година Шиптари су убијали и протеривали, палили и уништавали све што је било српско. Два дана свет је мирно посматрао како горе иконе и људи. Да нису горели Срби неко би нешто рекао или урадио. Пре 16 година сви су окренули главу од Срба на Косову и Метохији, чак је и тадашња власт у Београду пропустила да пошаље војску или је бар покрене", навео је Вулин у саопштењу које је медијима доставила информативна служба МО.

Он је нагласио да за те злочине нико није одговарао, а да се протерани Срби никада више нису вратили.

"Лаж којом је све почело, да су Срби својим псима натерали шиптарску децу у Ибар, никада није демантована и они који су је пустили нису се извинили. Србија не сме да престане да памти и подсећа, а земље које су признале лажну државу Косово не смеју да се праве да њихови штићеници нису некажњено спровели прво велико етничко чишћење у 21. веку. Свако ко је ћутао док је 2004. године трајао погром над Србима носи исту одговорност као и они који су палили цркве и људе", поручио је министар.

Прочитајте ОВДЕ шта су Шиптари урадили на КиМ пре 16 година.

Извор: Танјуг

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА