Најновије

ИСПАРИО: Где је Мило Ђукановић у јеку највеће кризе у Црној Гори?

Права Црна Гора реаговала је на неоглашавање председника Црне Горе Мила Ђукановића у случају појаве коронавируса у тој земљи.

Мило Ђукановић (Фото: Јутјуб)

„У тренутку једне од највећих криза у новијој историји човечанства, свакако и Црне Горе, у тренутку када је у Црној Гори малтене ванредно стање, у тренутку када се друштвени и сваки други живот зауставио, Црна Гора нема председника. Где је Мило Ђукановић?“, наводи се у саопштењу странке достављеном медијима.

Како се истиче, у оваквој ситуацији председник Црне Горе не осећа одговорност и моралну обавезу да изађе пред народ и лично, што једино и одговара датом тренутку, саопшти које су превентивне мере предузете, како ће држава реаговати на наведени изазов, да се обрати народу са највеће државне позиције.

„Овако озбиљни процеси који узнемирују јавност, у јеку глобалне епидемије коронавируса, налажу моралну, па тек онда уставну обавезу председника једне државе да стане пред свој народ. Ђукановић то очигледно не осећа и не схвата, као много пута до сада“, наводи се у саопштењу Праве Црне Горе.

„Зато се питамо зашто нема председника државе у једном од најкризнијих момената у новијој историји Црне Горе? У региону и у свету је супротно: Одговорност у овој тешкој ситуацији преузели су највиши државници и укључили се потпуно и свакодневно у јавну борбу, чиме својим народима, тим својим личним примером, показују да нису сами и да је држава максимално посвећена, од самог врха“.

Лидери у региону уз народ

У саопштењу Праве Црне Горе су се осврнули и на земље у региону.

„Видели смо и на примеру региона, Вучић у Србији, Додик као члан Председништва БиХ, Председник Хрватске Пленковић је изашао пред нацију са новим превентивним мерама. У Северној Македонији Пендаровски и тако редом широм планете, лидери су итекако активни, док је у овом кризном моменту црногорску јавност о свему обавестио министар пољопривреде Милутин Симовић, а након притиска јавности, сведочили смо и подизању хијерархијске скале, па се грађанима обратио и премијер Марковић“, наводи Права Црна Гора.

„Ђукановић се нешто раније, тек толико да испоштује протокол, обратио путем Твитера, што актуелну ситуацију чини још трагичнијом. Ни говора о његовој прес конференцији на којој би, да је среће, растеретио народ, ни говора о редовној јавној укључености у овај процес, ни говора о елементарној људској и државничкој одговорности у овако тешкој здравственој и економској ситуацији у земљи“.
Права Црна Гора се пита где је председник Мило Ђукановић? Да ли планира да се укључи у ову велику борбу са коронавирусом или је одлучио да, по препорукама СЗО, буде у самоизолацији од свог народа?

Прочитајте ОВДЕ   још детаља о Црној Гори и коронавирусу.

Извор: rs. sputniknews. com

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА