Најновије

ИТАЛИЈАНСКИ АНАЛИТИЧАРИ: Телефонски разговор Сија и Контеа значајан за борбу против коронавируса

"Постоји симболични значај у томе да лидери две земље разговарају о овој пандемији са којом се једна земља, Кина, успешно суочила", рекао је високо рангирани истраживач.

Кинески председник Си Ђинпинг (десно ) састаје се са италијанским премијером Ђузепеом Контеом у Великој сали народа у Пекингу, главном граду Кине, 27. априла 2019. Фото: Xinhua/Huang Jingwen

Недавни телефонски разговор кинеског председника Си Ђинпинга и италијанског премијера Ђузепа Контеа има и симболичан и практичан значај, јер се две земље заједнички боре против епидемије ЦОВИД-19, рекли су италијански аналитичари.

У телефонском разговору обављеном у понедељак увече, Си је рекао да се Кина идентификује са хитним проблемима Италије и да ће послати више медицинских стручњака у Италију и учинити све што је у њеној моћи да пружи медицински материјал и другу помоћ.

Конте се захвалио кинеској страни на драгоценој подршци и помоћи у тешким временима Италије, рекавши да је ово још једном доказало дубоко пријатељство два народа.

Шангајски медицински стручњаци присуствују видеоконференцији са италијанским стручњацима, у Шангају, у источној Кини, 16. марта 2020. године, делећи своје искуство у превентивним и контролним мерама, медицинском третману и научним истраживањима која се односе на епидемију коронавируса. Фото: Wang Xiang/Xinhua

"Симболички је значај да лидери ове две државе разговарају о овој пандемији са којом се једна земља, Кина, успешно суочила", каже Алесиа Амињни, шеф програма Азије с Италијанског института за међународне политичке студије, за Синхуа. "Из практичне перспективе, то је такође добродошло, јер је Италији потребна сва помоћ коју може добити како би се суочила са овом епидемијом."

"Сада када је Кина углавном имала контролу под надзором, мислим да би они помогли било којој земљи која јој је потребна", рекао је Ђан Франко Гало, аналитичар за политичка питања АБС Секјуритиз.

Италија је постала прва чланица од седам група (Г7) која се придружила Кинеској иницијативи за појасеве и путеве. Током телефонског разговора, Си је рекао Контеу да је Кина вољна да сарађује са Италијом да допринесе међународној сарадњи у борби против пандемије ЦОВИД-19 и изградњи Здрављеног пута свиле.

Си је боравио у државној посети Италији 2019. године, током које су две земље потписале меморандум о споразуму како би заједнички унапредиле изградњу појасева и путева. Након посете, Конте је отпутовао у Пекинг на други Форум за међународну сарадњу појасева и путева.

Кинези нашли доказ да су Американци нови коронавирус створили најкасније 2015., више ОВДЕ.

Извор: Синхуа

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА