Најновије

ЈЕДИНО УЗ ОВАЈ ПАПИР ЋЕТЕ МОЋИ ДА СЕ КРЕЋЕТЕ ТОКОМ ПОЛИЦИЈСКОГ ЧАСА! Казне за непоштовање изолације 150.000 динара

Од данас, од 20 до 5 ујутро уводи се полицијски час, нико не може да буде на улицама.

Полиција (Фото: Јутјуб)

Ова одлука је донета на седници Владе Републике Србије којој је присуствовао и председник Србије Александар Вучић на позив премијерке Ане Брнабић.

Полицијски час се односи на време у коме се од грађана захтева да остану у својим домовима.

Полицијски час се уводи као мера забране кретања грађанима после одређеног времена. Некад се то односи на сате у току дана, а некад на забрану кретања након 20 односно 22х, па до раних јутарњих часова.

По правилу се проглашава као део сета мера ванредног стања и реч је о мери која се предузима углавном када је ратно стање, када су поплаве, да се спречи пљачкање домова.

Такође је мера којом државе стају на пут демонстрацијама, побунама и грађанским немирима. Уколико се особа нађе на улици у току полицијског часа прети јој казна због кршења наредбе.

Председник Србије рекао је да ће Влада Србије и послодавци издавати посебне дозволе за људе који раде трећу смену и да ће уз те дозволе моћи да се крећу у периоду од 20 до 5 часова.

Брнабић је најавила да ће казне за непоштовање изолације износити до 150.000 динара, те да "не желе да затварају грађане", али није појаснила да ли би исте мере важиле и након проглашења полицијског часа или би излазак на улице после одређеног времена значио притвор.

Председник Србије рекао је да ће Влада Србије и послодавци издавати посебне дозволе за људе који раде трећу смену и да ће уз те дозволе моћи да се крећу у периоду од 20 до 5 часова.

- Што се тиче мере кретања од 20 до 5 сати у том периоду се остварују контакти који су неупоредиво ближи, почевши од рођендана, журки, славља, окупљања. Хоћемо да људи буду кући. Не уводи се то да би се неко цензурисао, то се ради да би смо заштитили животе људи - рекао је Вучић.

Прочитајте ОВДЕ   шта открива епидемиолог Предраг Кон.

Извор: Ало

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА