Најновије

СВЕТ ОДУШЕВЉЕН СРПСКИМ ВОЈНИЦИМА: Бране своју земљу у борби са невидљивим непријатељем! (ВИДЕО)

Снаге Војске Србије распоређене су у центре за азил у Сјеници, Тутину, Боговађи, Бањи Ковиљачи и Крњачи, те у прихватне центре у Прешеву, Бујановцу, Врању, Босилеграду, Пироту, Обреновцу, Адашевцима, Шиду, Принциповцу, Сомбору, Кикинди и Суботици.

Војска Србије (Фото: Јутјуб)

Војска Србије од данас ставља под контролу све граничне прелазе, обезбеђује и контролише све прихватне центре и центре за азил и обезбеђује све болнице, наводи се у саопштењу Министарства одбране.

- Конкретно ангажовање припадника Војске Србије регулисано је одлукама и наређењима министра одбране Александра Вулина и начелника Генералштаба Војске Србије генерала Милана Мојсиловића из њихових надлежности на пружању подршке цивилним властима у спречавању ширења вирусне инфекције COVID-19 - стоји у саопштењу Министарства одбране.

Према раније прописаним мерама, Војска Србије ангажована је на обезбеђењу и контроли јавних објеката, болница у којима се врши контрола потенцијално заражених и лечење оболелих од COVID-19, затим аеродрома у Београду и Нишу и аутобуских станица у Београду, Крагујевцу, Нишу, Новом Саду и Панчеву. На граничним прелазима припадници Војске Србије пружају помоћ надлежним државним органима на контроли преласка границе.

Војска Србије предузела је неопходне мере за припрему јединица АБХО за деконтаминацију терена и објеката ради спречавања ширења вируса. Приликом извршења свих задатака Војска Србије предузима све мере заштите од вирусне инфекције COVID-19 у складу са препорукама надлежних служби.

- Војска Србије спремна је за извршење свих задатака које добије у циљу заштите државе и грађана у условима уведеног ванредног стања у Републици Србији - закључује се у саопштењу.

ДСК напушта коалицију са Самоопредељењем? Пише о томе ОВДЕ.

Извор: Ало

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА