Најновије

ЕРДОГАН НАСТАВЉА СВОЈ ТЕРОР И ТИРАНИЈУ ПРЕМА СИРИЈИ: "Ако се не повуку до границе коју је одредила Турска, ово је тек почетак!"

Турски председник Реџеп Тајип Ердоган затражио је данас да се снаге сиријске владе на северозападу те земље повуку до линија које је одредила Турска, упозоривши да су губици које су сиријске снаге претрпеле у нападима Турске и побуњеника "само почетак".

Реџеп Тајип Ердоган (Фото: Јутјуб/Правда)

- Људски губици и губици у опреми (сиријског) режима су само почетак. Ако се не повуку до граница које је одредила Турска што је пре могуће, неће им глава остати на раменима - рекао је Ердоган у говору у Анкари, преноси Ројтерс.

Он је, говорећи о турској операцији Пролећни штит у Идлибу, која је почела 27. фебруара, упозорио да ће војска сиријског председника Башара ал-Асада претрпети тешке губитке, додаје АП.

- Покренули смо операцију након што је 34 наша војника убијена у Идлибу. Нећемо оставити без одговора ниједну кап крви наших мученика, која је тамо проливена. Већ смо нанели највећу икада штету режиму, и ове жртве су за њега само почетак - навео је Ердоган.

Он је нагласио да ни Русија ни Иран нису мете Турске у Сирији, додаје ТАСС.

- Турска не циља ни на Русију ни на Иран у Сирији. Ми само уништавамо елементе (Асадовог) режима - рекао је Ердоган, а пренела телевизија НТВ.

Он је додао да очекује да друге земље покажу поштовање према ставу Анкаре, наводећи да је учешће у борбеним ситуацијама у Сирији била воља народа, а не лични избор руководства те земље.

- Поново апелујем на Русију и Иран. Труска нема проблем са овим земљама у Сирији - рекао је Ердоган додајући да Турска нема претензије према сиријској територији, нити планове да тамо направи упориште.

Брак је заједница мушкарца и жене! Више о томе ОВДЕ.

Извор: Танјуг

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА