Најновије

"Међу зараженима у Нишу има и лекара. То је оно што нас је највише бринуло!"

Епидемиолог Бранислав Тиодоровић рекао је данас да у Нишу има 27 потврђених случајева корона вируса, међу којима има и лекара.

Др Бранислав Тиодоровић (Фото: Јутјуб)

Тиодоровић је у изјави за РТС истакао да је важно да вирус није ушао у болницу, на, како је рекао, "тај најстрашнији начин".

"Када је у Нишу поцела делимична епидемија, импортовани случај који нам је дошао, скренули смо пажњу лекарима да не долазе болесни, чак ни од прехладе. Да не долазе на своја радна места. И зато имамо један број, једну хоспитализовану колегиницу на инфективној клиници, 19 грађана, међу којима има шест лекара и још две сестре у кућној изолацији", рекао је епидемиолог за РТС. 

"Мислим да имамо нешто што је најава нечега што ће се дешавати. Овога тренутка имамо 27 потврђених случајева од укупно 53 који су проверавани. Међу њима нажалост има и лекара. То је оно што нас је највише бринуло", рекао је Тиодоровић, пренеле су Новости. Тиодоровић напомиње да је обезбеђено да две нишке клинике на којима су заражени лекари функционишу. "Да колеге буду у кућној самоизолацији и да на тај начин покушамо да створимо услове да се прекине ланац преношења. Ови који су у самоизолацији су здрави, нико нема тегобе, али су били у контакту са овима који су вирус донели", рекао је Тиодоровић. 

Према његовим речима, ситуација у Нишу је под контролом. "Пратимо и кућну изолацију и самоизолацију, надамо се да ће све да прође у нормалном току", додао је Тиодоровић. Додао је да је 12 особа отпуштено на кучно лечење. "Они нису потпуно здрави, али могу да буду код куће и даље се прати њихово стање", рекао је епидемиолог.

Кина шаље два авиона помоћи! Више о томе ОВДЕ.

Извор: Танјуг

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА