Најновије

Саша Радуловић: Кршење Устава је скандалозно! Власт злоупотребила вирус у политичке сврхе и направила притвор од Србије!

Председник покрета Доста је било (ДЈБ) Саша Радуловић оценио је да је власт искористила страх од вируса у политичке сврхе, да је "прогласила противуставно ванредно стање да би се спасила од пропасти избора које је расписала", као и да наставља да плаши грађане и уводи неразумне мере.

Саша Радуловић (Фото: Јутјуб)

Радуловић је, на конференцији за новинаре у Дому Народне скупштине, рекао да је у Србији прекршен Устав, суспендована Скупштина Србије.

"Уводи се полицијски час. Намеравају да га продуже. Укидају међуградске линије, хоће градски саобраћај да укину. Практично праве притвор за све грађане Србије", истакао је Радуловић.

Он је рекао да је ситуација са корона вирусом озбиљна и тражи "озбиљан и одговоран одговор државе".

"Требају нам мере које заиста служе да се заштите грађани од корона вируса и епидемије. Кршење Устава није начин да се заштити народ. Кршење Устава никада није начин да се решава било која криза", рекао је Радуловић и истакао да не треба дизати хистерију и панику.

Радуловић је додао да би требало да се посветимо старима и болеснима и да их заштитимо од вируса.

Радуловић је подсетио да су посланици ДЈБ прекјуче упутили отворено писмо свим посланицима Скупштине Србије и позвали их да потпишу захтев за хитно сазивање седнице парламента на којој би се расправљали о проглашеном ванредном стању и навео да се на њихов позив одазвало осам опозиционих посланика.

Он је поручио посланицима "који ћуте" да их неће "опрати ни Сава, ни Дунав".

"Кршење Устава и начин на који ћутите о томе је скандалозан. Напустили сте вашу уставну обавезу да ће вам судити генерације због изазивања панике без икакве потребе", истакао је он.

Прочитајте ОВДЕ шта је Срђан Шкоро рекао о тренутној ситуацији у Србији.

Извор: Фонет

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА