Најновије

ВРИ У ПРИШТИНИ! ШИПТАРИ ЗАРАТИЛИ! МУСТАФА ТРАЖИ ОД КУРТИЈА: Укини таксу, поништи одлуку о смени Вељиуа и извини се...

Лидер Демократског савеза Косова Иса Мустафа објавио је на Фејсбуку да је од премијера привремених приштинских институција Аљбина Куртија затражио да укине таксу на српску робу која угрожава партнерство са САД, као и да поништи одлуку о смени Агима Вељиуа са места министра унутрашњих послова.

Иса Мустафа (Фото: Јутјуб)

"Очекујем да ће Курти укинути таксу и поништити одлуку о разрешењу Вељиуа. Очекујемо да се извини њему и ДСК-у“, написао је Мустафа.

"Поштовани премијеру, као коалициони партнер, ја и други чланови ДСК делимо уверење да не смемо угрозити наше партнерство са САД. Требало би да укинемо таксу и препустимо влади да преузме одговорност коју има у дијалогу. ДСК је подржао резолуцију Скупштине о дијалогу и ни на који начин неће подржати споразум који утиче на границе и унутрашњу организацију“, поручио је Мустафа косовском премијеру.

Он је нагласио да је присуство САД на Косову од виталног значаја.

"Имамо великих проблема са вирусом Ковид-19. Морамо заједно победити у овој бици. Ми нисмо направили коалицију да је разбијемо, већ да донесемо промене. Зато тражим ваше разумевање да таксу треба укинути ове недеље. Не схватајте ово као једнострани услов већ као заједнички интерес“, написао је лидер ДСК.

“Чим буде превазиђена ванредна ситуација због вируса, ДСК ће бити присиљен да изађе из коалиције, јер не жели да преузме одговорност за нарушавање односа са главним савезником”, написао је Мустафа и додао да ће о томе обавестити америчког специјалног изасланика Ричарда за дијалог Београда и Приштине Ричарда Гренела.

Прочитајте ОВДЕ ко све руши Аљбина Куртија.

Извор: Косово онлајн 

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА