Најновије

НОВЕ МЕРЕ ВЛАДЕ СРБИЈЕ ЗБОГ КОРОНАВИРУСА! Укида се јавни превоз, мења се полицијски час!

Влада Србије донела је нове одлуке у вези са спречавањем ширења вируса КОВИД-19.

Влада Србије (Фото: predsednik. rs)

Обуставља се градски превоз на територији Србије и та одлука ступа на снагу вечерас од 20 часова и не односи се на такси превоз, путничка возила (сопствени превоз) и превоз за запослене.

За све грађане који време трајања ванредног стања морају да раде или не могу да раде од куће, биће организован превоз о чему ће бити накнадно обавештени.

Изузетак од забране градског превоза могућ је искључиво на основу посебне дозволе.

Забрана кретања од 20 часова до 5 часова ујутру свакога дана измењена је недељу тако да грађани старији од 65 година могу напуштати своје домове од 3 до 8 часова ујутру како би купили намирнице у самопослугама или лекове у апотекама.

Списак продавница и апотека који ће радити недељом у том периоду јавно је доступан на сајту www.covid-19.rs  као и на сајту Владе Србије.

За сва лица млађа од 65 године период забране кретања мења се за суботу, када ће кретање бити забрањено од 20 часова до 3 ујутру. Такође, забрањује се рад свих објеката и локала унутар тржних центара изузев самопослуга, продавница хране и апотека.

Забрањује се боравак у свим парковима и на јавним површинама намењеним за рекреацију и спорт, вечерас од 20 часова. Забрана јавног окупљања у затвореном простору пооштрена је тако да у затвореном простору не може боравити више од 5 особа.

Угоститељским објектима забрањује се да своју делатност обављају унутар објекта или у башти, али грађани могу да код њих купују храну и пиће "за понети".

То значи да уколико угоститељ жели да обавља своју делатност током ванредног стања неопходно је да успостави доставну службу која би испоручивала храну и пиће "за понети" или да организује шалтер преко кога би се продавала храна и пиће без уласка у угоститељски објекат.

При томе радници у угоститељком објекту морају да буду опремљени одговарајућом хигијенско-техничком опремом за спречавање ширења заразне болести.

Суштина Одлуке је да се забрани улазак грађана у угоститељске објекте и баште угоститељских објеката, а све у циљу њихове заштите од вируса КОВИД-19.

Ова се одлука не односи само на ресторане и кафиће, већ и друге предузетнике (кладионице, аутоперионице, играонице…) који су омогућавали корисницима својих услуга да за столом или шанком конзумирају храну и пиће коју било купују или добијају бесплатно.

Све мере које су усвојене у претходном периоду имају за циљ искључиво очување живота и здравља грађана, али Влада у овој борби не може победити сама већ јој је неопходна сарадња са свим грађанима и њихова највећа могућа дисциплина, наводи се у саопштењу с данашње седнице.

Влада још једном апелује на све грађане да се најстроже придржавају свих мера које је влада донела како бисмо из ове битке сви заједно изашли као победници.

Прочитајте ОВДЕ   још детаља о новим мерама Владе Србије.

Извор: Танјуг

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА