Најновије

ШИПТАРИ ПОКУПОВАЛИ СВУ ХРАНУ? Многим Србима на КиМ због пандемије помоћ потребна више него икада!

Оснивач хуманитарне организације "Солидарност за Косово" Арно Гујон поручио је данас да је Србима са Косова и Метохије данас помоћ потребна више него икада и позвао све који желе да помогну да пошаљу смс на број 1033 како би се обезбедио наставак рада народне кухиње.

КиМ (Фото: Јутјуб)

Гујон је навео да више од 2.000 људи на Косову и Метохији преживљава захваљујући народним кухињама које раде упркос кризи и свим мерама које се тамо спроводе. Међутим, како је навео, претходних недеља, Албанци су ишли чак и на север КиМ и покуповали брашно које је било на располагању док сиромашнији Срби нису имали могућност да праве залихе.

- Они се данас масовно јављају народним кухињама како би добили оброке. Зато је потребно да ми који смо у могућности пошаљемо један смс на 1033. Кошта 100 динара. Један смс може да обезбеди оброк за једну особу. То је важно за њих - рекао је Гујон у поруци коју је поделио преко Инстаграма.

Он је поручио да не смемо да оставимо Србе на КиМ, који иначе живе тешко, сада када им најтеже.

- Сада услед вируса ако недостаје наша солидарност, бојим се да ће последице бити катастрофалне - рекао је Гујон.

Он је навео да се обратио и својим донаторима у Француској и апеловао на њих да помогну, наводећи да се обично ових дана, почетком марта, купују пластеници на КиМ на којима се, каже, произведе поврће за целу годину.

- Ако данас не поставимо пластенике на КиМ у децембру неће имати довољно хране да презиме - навео је Гујон.

Француз је рекао да у томе може да помогне и дијаспора, а више детаља заинтересовани могу да нађу на Гујоновом инстаграм профилу.

- Да не заборавимо нашу браћу, наше пријатеље, наше Србе са Косова и Метохије. Хвала вам унапред на солидарности - поручио је Гујон који се са породицом налази у изолацији у једном селу покрај Малог Зворника.

Гаси се нада да ће лепо време зауставити вирус! Више о томе ОВДЕ.

Извор: Танјуг

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА