Најновије

ВИРУС И ДАЉЕ ПРЕТИ: Кина страхује од другог таласа короне због повратника из иностранства

Кина је пријавила рекордан пораст у увезеним случајевима коронавируса док се Кинези враћају кући из иностранства, због чега се повећава страх од другог таласа епидемије у тренутку док се земља опоравља од првобитног заразе.

Корона вирус се први пут појавио у Кини (Фото: Јутјуб)

Сви новозаражени случајеви у Кини - њих 41 - увезени су из иностранства, објавила је национална здравствена комисија чиме се укупан број таквих случајева попео на 269.

Пекинг и Шангај главне су улазне тачке за повратнике, од којих су многи студенти који студирају у иностранству, показују званични извештаји. Морали су да се врате након што су многи кампуси у САД и Европи затворени како би се зауставило рапидно ширење заразе.

Због увезених случајева пооштрена су ограничења карантина у земљи. Здравствена комисија у Гуангдонгу саопштила је да путници који су ушли у покрајину Гуангдонг из иностранства морају да остану 14 дана у карантину у становима или заједничком центру за карантину о свом трошку.

Укупан број потврђених случајева у континенталној Кини у петак увече износио је 81.008, саопштиле су здравствене власти. Број умрлих је 3.255, што је много спорија стопа него у данима врхунца кризе.

Будући да нема случајева локалне трансмисије већ трећи дан заредом, званичници су ублажили ограничења, чак и у Вухану, који је епицентар заразе и где је забележено свих седам нових смртних случајева.

У суботу је објављено да ће продавнице у стамбеним заједницама без пријављених новозаражених случајева наставити с радом.

Прочитајте ОВДЕ како је Американцима пропао план у Европи.

Извор: Хина

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА