Најновије

КОРОНАВИРУС ВАНЗЕМАЉСКОГ ПОРЕКЛА!? Ево шта кажу научници!

Научници су оповргнули тезу да је коронавирус пао на Земљу с комете или астероида. Борба против дезинформација о пандемији која тренутно хара светом понекад се показује готово једнако тешком муком као и борба против самог вируса, највише због тога што су друштвене мреже попут Фејсбука и Твитера дале простор чак и најневероватнијим теоријама.

Коронавирус (Фото: pixabay. com)

Једну је такву тезу недавно изнела проф. Кандра Викрамасинг из бакингемског центра за астробиологију. Изјавила је да се вирус могао појавити над Кином када је метеор експлодирао над Земљом у октобру 2019. године.

Но, како сада ствари стоје, нема доказа да је коронавирус (или било који други вирус) дошао из свемира нити постоје докази да би неки вирус могао да преживи такво путовање.

“То је један од случајева у којем за невероватне тврдње треба невероватан доказ”, рекао је астробиолог Грахам Леј за space. com.

“Иако је сама идеја занимљива, једноставно немамо разлога да бисмо је прихватили. Мислим да је за научнике важно да прокажу псеудонаучнике. Да је то стварно, било би сјајно, али једноставно не можемо допустити да закључујемо ‘по осећају’ те да занемарујемо научна начела”, закључио је Леј.

Прочитајте ОВДЕ   језиву поруку џихадиста о коронавирусу.

Извор: dnevno.  hr

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА