Најновије

ПОСЛЕ САСТАНКА СА БРНАБИЋ КИНЕСКИ ЕКСПЕРТИ ПОРУЧИЛИ: Ово вам је кључно у борби против пандемије

Председница Владе Републике Србије Ана Брнабић састала се данас са тимом кинеских експерата, који су синоћ допутовали специјалним летом из Народне Републике Кине. Они бораве у Србији како би пренели своја искуства у борби са вирусом КОВИД-19, као и које су то мере које су у Кини дале најбоље резултате у спречавању ширења ове заразне болести.

Влада Републике Србије (Фото: srbija.gov.rs)

Састанку су присуствовали и министар здравља Златибор Лончар и амбасадорка Народне Републике Кине у Србији Чен Бо.

Председница Владе још једном је изразила велику захвалност Народној Републици Кини на подршци, медицинској опреми и, што је најважније, тиму медицинских стручњака који од синоћ бораве у Србији.

С обзиром на то да је вирус КОВИД-19 и даље недовољно истражен, премијерка Брнабић је истакла да је кинески тим експерата најдрагоценији ресурс у борби са ширењем заразе.

- Народна Република Кина је земља која се на изузетан начин супротставила вирусу КОВИД-19 и неизмерно смо срећни што сте овде са нама. У овом тренутку не постоје људи на свету који знају више о овој заразној болести и чија искуства би била кориснија нама који тренутно бијемо битку са корона вирусом. Много вам хвала још једном што сте са нама - изјавила је Брнабић

Медицински стручњаци из Кине потом су присуствовали заседању кризног штаба за сузбијање заразне болести КОВИД-19, којим председава премијерка Ана Брнабић а који чине остали министри у Влади Републике Србије, као и тим српских лекара и епидемиолога којима ће искуство колега из Народне Републике Кине бити од непроцењивог значаја.

На састанку је још једном наглашено да су мере изолације и самоизолације кључне и најефективније средство у борби са ширењем заразе изазване вирусом КОВИД-19. Договорено је да ће кинески стручњаци нашим епидемиолозима помагати у праћењу стања и доношењу нових мера како би се грађани Србије у највећој могућој мери заштитили од заразне болести изазване вирусом КОВИД-19.

Медицински стручњаци допутовали су синоћ из Шангаја специјалним летом и на аеродрому их је дочекао председник Републике Србије Александар Вучић. У авиону је допремљена и медицинска опрема, на којој се председник Републике синоћ још једном срдачно захвалио председнику Народне Републике Кине Си Ђипингу и истакао да ће челично пријатељство Републике Србије и Народне Републике Кине у будућности бити још чвршће, као и да ће српски народ заувек бити захвалан кинеском на свој помоћи коју пружају Србији.

Питање за Ану Брнабић о њеном усташком претку које је запалило друштвене мреже прочитајте ОВДЕ.

Извор: Телеграф

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА