Најновије

ПРЕВАРА ЗА ПРЕВАРОМ: Црна Гора се изгубила у паклу смртоносног вируса корона! Тим доктора мора јавно да каже на шта их тера диктатор Мило

Црна Гора се потпуно изгубила у паклу смртоносног вируса корона. Пошто је потпуно неспремно дочекала вирус, без важних медицинских превентивних мјера, сада преварама покушавају да докажу своју способност.

Мило Ђукановић (Фото: Јутјуб)

Пише: Велимир Ераковић

Карантине, што је најважније нијесу припремили и на брзину их покушавају формирати. Почевши од студентских домова, хотела, празнећи дјелове болничких одељења у свим градовима, празнећи недовршене зграде и тако редом. Митрополија црногорско-приморска, иако прогоњена од демона, онако од срца понудила је смјештај и помоћ у случају раста и по већања обољелих.

Духовно стабло изворне Црне Горе, не може мирно гледати како њени плодови опадају. Највеће медицинско лудило, коме се чуди читав свијет је одлука Владиног националног координационог тијела за заразне болести да почне саопштавање имена оних који су у самоизолацији.

Прво, медицински незабиљежено, јер мора потенцијални носилац да се јави тиму за борбу против пандемије, а онда или у кућну изолацију или ако је носилац у карантин и на лијечење.

Друго, угрожено је право на приватност, а Влада то правда глупостима да сваки комшија мора да зна ко му може пренијети вирус.

Треће, има пар дана почеле су да стижу велике донације домаћих бизнисмена, странака и других организација за куповину респиратора и остале опреме за борбу против ове опаке болести. Волио бих да гријешим, међутим разговарајући са еминентним докторима бојим се да је касно.

Само од јануара се у Црној Гори налази велики број Кинеза, а сваки је потенцијални носилац и из Италије је након проглашења слетјело пет авиона а није смио ни један. Зна се какав је хаос у Италији.

Број обољелих расте, а ко зна колико заражених слободно шета улицама 15 дана док вирус буја у човјеку који на крају само падне од температуре и малаксалости. Знајући да ћемо се са овом пошасти борити макар до маја и да туристичке сезоне неће бити, као основног буџетног прилива, Влада је посегла за новом преваром.

Наравно, корона је зауставила ланац шверца дроге, оружја и цигарета. Велики ударац за тако малу земљу којој неминовно пријети банкрот, а која није навикла легално да послује. Наиме, нова превара је одлагање враћања кредита на два мјесеца. Пошто се не бавим економијом замолио сам мога пријатеља и експерта за ту област Небојшу Медојевића, пријатеља портала Правда да ми појасни каква се сплетка ту крије.

Цитирам “Вирус Централна Банка 2020: Једна од мјера за ублажавање последица пандемије Цовид 19 је и “мораторијум на отплату кредита”. Међутим и на овом примеру можемо видјети огромно незнање, немоћ и конфузију централне монетарне институције. Наиме,мораторијум на кредите, свуда у свијету, у свакој држави, функционише исто као и грејс период, односно камата се за тај период рачуна и додаје на главницу након истека, чиме рата постаје већа. Из тог разлога не смије аутоматски свима да се активира јер су странке на губитку ако имају новца за рату, па самим тим морају саме да прихвате мораторијум.

ЦБ је информисала све банке да је то тако и код нас… Жугић, то не зна али обмањује јавност и настала је пометња. Ваљало би да се народу објасни, да ако уђе у мораторијум рата ће им бити већа и то је крај, јер супротно не би било ни уставно а и није се никад десило у свијету. Најбоље се види из примјера:

Тек узети стамбени кредит са главницом 50.000е и каматом 5% на десет година, има рату 530е. Са мораторијумом од три мјесеца, клијент банци не плаћа ништа деведесет дана, а након тога му остаје исти број рата (120) али је сад рата 537е. У преводу, главница се повећала за 625е зато што је клијент држао 3 мјесеца дуже 50.000е по уговореној каматној стопи од 5% годишње. То јест, одлагање три рате од 530е у овој ситуацији клијената кошта 625е које се додају на главницу дуга.

Неки аналитичари тврде да не смије бити камате, него је мораторијум “стандстил”. То није тачно и лако је провјерљиво. ЦБ нема ни законска овлашћења да банкама то наметне, јер би им се умањила уговорна, ефективна каматна стопа. То може да се деси само у директном договору клијента и банке ,а нормално да банке неће пристати да се одрекну уговорене зараде. Тако се на крају клијенту наплати свако одлагање дуга. А ако ЦБ да мијења услове и тумачења сада, само ће се уплести још више. Народ, са друге стране час слави што је бесплатно, час куди што није. И многи ће ујутро несвјесно тражити мораторијум мислећи да им рата остаје иста”. Крај цитата.

Мало је било режиму у Монтенегру да два дана крију Корону, по наредби Мила Ђукановића, а од страха који му је у кости утјерао Андре Ланате командир ове убилачке машинерије, командант за трансформацију и евакуацију НАТО маринаца. Министар одбране Монтенегра, бјели српски орао је ћутао као и начелник генерал штаба више комунално јачег одељења него војске Mонтенегра Драгутин Дакић. Мало им је што немају систем одбране од вируса корона, што им понестаје свих намирница, него су ево морали и покрасти народ који има кредите у банкама.

Тим доктора и епидемиолога, када за који дан Црна Гора буде најугроженија земља по броју становника од ове опаке болести мора да изађе и јавно каже на шта их тјера диктатор. Монтенегро је настао и опстаје на преварама. Гете каже: “Сви људи бивају у својим надама разочарани, у својим ишчекивањима преварени”. Зато Срби из Црне Горе, не бацајте бисере пред свињу, стоји у старој Руској пословици. Нек преврне корито и велико му је и пуно покраденог новца од народа.

Прочитајте ОВДЕ да ли је вирус короне део хибридног и биолошког рата.

Извор: Правда

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА