Најновије

СВИ СУ НА НОГАМА, ТРАМП ИЗДАО НАРЕЂЕЊЕ: Национална гарда ступа на снагу!

Председник САД Доналд Трамп наредио је распоређивање трупа Националне гарде у три државе које су најтеже погођене епидемијом корона вируса.

Америчка национална гарда (Фото: nationalguard.mil)

Војска ће бити распоређена у Њујорку, Калифорнији и Вашингтону, пружаће медицинску помоћи и успостављаће медицинске станице након што је број смртних случајева у земљи порастао на 471, а број заражених на 35.244.

У Њујорку постоји бојазан од недостатка кључних медицинских средстава. Истовремено, предлог закона за финансирање пружања националне помоћи блокиран је у Сенату.

Опозиционе демократе желе да закон о хитним стимулацијама, које вреде готово 1,4 билиона долара, одреди више новца за државне и локалне самоуправе и болнице, док републиканци Доналда Трампа желе да се брзо реагује како би осигурали финансијска тржишта. Трамп је, иначе, описао кризу са којом су САД суочене као рат.

-Желим да уверим амерички народ да чинимо све што можемо свакога дана како бисмо се суочили и на крају победили овог грозног невидљивог непријатеља, рекао је Трамп.

Медицинске станице које ће успоставити Национална гарда имају капацитет од 4.000 кревета, 2.000 је предвиђено за Калифорнију, 1.000 за Њујорк и 1.000 за Вашингтон. Поред тога, Трамп је рекао да је одобрио захтев да се прогласе декларације о великој катастрофи за државе Њујорк и Вашингтон и да ће исто учинити веома брзо за Калифорнију. Те декларације, наиме, омогућавању коришћење федералних фондова за пружање помоћи.

Градоначелник Њујорка Бил де Бласио рекао је јуче да их отприлике 10 дана дели од велике несташице.

-Ако не добијемо више вентилатора, људи ће умрети, рекао је Де Бласио.

У Њујорку је готово половина регистрованих случајева корона вируса. У Калифорнији званичници су дали инструкције болницима да ограниче тестирање на корона вирус због недостатка медицинског материјала. Болница у Вашингтону, која је била средиште епидемије у САД, навела је да би могла да остане без вентилатора до априла.

Над ким су Турци извели специјалне операције сазнајте ОВДЕ.

Извор: Танјуг

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА