Најновије

Кинеска провинција Хубеј укида забрану путовања: После два месеца тоталне изолације из Вухана стижу сјајне вести

Кинеска провинција Хубеј у којој је почела епидемија коронавируса укинуће забрану путовања од 25. марта, а рестрикције на путовања из епицентра пандемије Вухана биће укинуте 8. априла.

Живот се полако враћа у Вухан (Фото: Јутјуб)

Милионски град Вухан у блокади је од 23. јануара. Становницима тог града ускоро ће бити омогућено да га напусте, али уз картоне помоћу којих их држава прати и који садржи податке о њиховом здравственом стању.

Ипак, друге кинеске провинције ће пооштрити контроле с обзиром на то да се повећава број "увезених" случајева обољевања од коронавируса.

Кина је у понедељак пријавила 78 нових заражених коронавирусом, а од тог броја 74 су дошли споља. Од четворо код којих је забележена локална трансмисија вируса, једна особа је у Вухану - који у последњих пет дана није пријавио ниједан нови случај.

У другим деловима земље влада је пооштрила контроле и карантин и преусмерила летове из Пекинга у друге градове, али то није смањило долазак кинеских држављана из земаља обухваћених пандемијом.

Укидање забране путовања и других рестрикција омогућио је да се у неким кинеским градовима људи врате на посао, што значи поновно полако покретање кинеске економије, али и страх од новог таласа инфекције.

Епидемија коронавируса је оштетила све економске секторе - од производње до туризма, а како би се пословање поново покренуло држава је обећала зајмове, помоћ и субвенције.

Лист "Чајна дејли" упозорио је да би одржавање забране кретања људи могло да донесе "више штете него користи".

Прочитајте ОВДЕ шта очекује грађане Њујорка.

Извор: Глас Америке

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА