Најновије

Кина се нада да ће се САД придружити међународној заједници за борбу против пандемије

"Вируси не познају државне границе или расе, а само ако заједно ради, човечанство може победити у борби против њих", изјавио је портпарол Министарства спољних послова.

Медицински радници гестикулирају једни другима кроз прозор у општинској болници Жангжоу у Жангжоуу, провинција Фуђиан на југоистоку Кине, 2. фебруара 2020. Фото: Xiao Heyong/Xinhua

Кина се нада да ће Сједињене Државе сарађивати с Кином и међународном заједницом како би се заједнички суочиле с изазовом који је донела пандемија ЦОВИД-19 и заштитиле глобалну здравствену сигурност, рекао је у среду портпарол Министарства спољних послова.

Портпарол Генг Шуанг изнео је своје изјаве на брифингу за новинаре као одговор на престанак коришћења израза "кинески вирус" од стране америчких политичара.

Генг је рекао да је Кина у много наврата јасно изнела став о пореклу коронавируса и изразила одлучна супротстављања против стигматизације Кине, додајући да је став остао непромењен.

"Вируси не познају државне границе или расе, а само ако заједно ради, човечанство може победити у борби против њих", рекао је Генг.

Нове мере против епидемије коронавируса у Србији за три дана, најавио Вучић, више ОВДЕ.

Извор: Синхуа

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА