Најновије

КИНЕЗ УМРО У АУТОБУСУ ОД ОПАКОГ ВИРУСА: Узрок је много опаснији од короне, ево колика је могућност заразе! (ВИДЕО)

Мушкарац који је умро у аутобусу у Кини био је позитиван на вирус на смртоноснији од Ковида-19 који има врло сличне симптоме, преносе државни медији.

Кина (Фото: Јутјуб)

Жртва је умрла у возилу у Шандонгу док се кретао према послу и откривено је да болује од хантавируса.

Вести о смрти стижу баш када земља укида карантине који су примењени да би се носили са новим коронавирусом који је настао у Вухану.

Јуче је Глобал Тајмс обавестио пратиоце о узроку смрти радника на друштвеним медијима, твитнувши: 'Тестиран је позитивно на хантавирус.

Остала 32 људи у аутобусу су тестирана. '

Инцидент је изазвао панику широм Кине, а таг #хантавирус се проширио на друштвеним медијима.

Стручњаци су уверавали јавност да то није нови вирус и сматра се да прелази на људе само у ретким околностима, за разлику од Цовид-19, који је изазвао пандемију.

"Хантавирус се први пут појавио 1950-их у америчко-корејском рату у Кореји (река Хантан)", тврди шведски научник др Сумаиа Шаик.

'Шире га пацови / мишеви ако људи гутају телесне течности. Пренос са човека на човека је реткост. Молим вас, немојте паничити, осим ако не планирате јести пацове. "

Иако је хантавирус реткост, он има стопу смртности од 38 одсто према америчким Центрима за контролу и превенцију болести (ЦДЦ).

Изложеност урину, измету заражених глодара може резултирати преношењем вируса, као и угризи заражених пацова и мишева.

Симптоми су изразито слични онима који су присутни код пацијената који се боре против Ковид-19 и укључују краткоћу даха, кашаљ, главобољу и температуру.

Једна особа која се опоравила од хантавируса рекла је ЦДЦ-у да се осећа као "да је неко везао каишем груди и ставио јастук преко мог лица".

„У Чилеу и Аргентини су се ретки случајеви преношења од особе до особе", тврде ЦДЦ.

"Не постоји специфичан третман, лек или вакцина против хантавирусне инфекције", упозорио је ЦДЦ, рекавши да је пацијентима често потребна интензивна нега како би им се "помогло кроз период тешког респираторног поремећаја".

"Стога, ако сте били око глодара и имате симптоме грознице, дубоких болова у мишићима и озбиљне отежаности даха, одмах потражите лекара."

Из Кубе, земље познате по образовању врхунских лекара, на пут према Италији кренуло је 52 доктора и медицинских сестара.  Прочитајте ОВДЕ   све детаље.

Извор: Курир/Дејли Мејл

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА