Најновије

НИШТА НЕ МОЖЕ ДА ЗАУСТАВИ ТРКУ НАОРУЖАЊА: Руси убрзавају тестове нове хиперсоничне ракете!

Русија ће убрзати пробно лансирање хиперсоничне ракете Циркон с морнаричких бродова. Лансирања с подморница почеће 2020. године и наставити паралелно са лансирањима из фрегате Адмирал Горшков, саопштила су два извора у одбрамбено-индустријском комплексу.

Руски брод опремљен хиперсоничном ракетом Циркон (Фото: РИА)

 

"Распоред тестирања лансирања хиперсоничне ракете са морнаричких бродова биће пооштрен.Подморнице Јасен почеће ове године са вежбама испаљивања, заједно са серијом лансирања Адмирала Горшкова”, рекао је извор.

Други извор је потврдио ову тврдњу да ће прва тестирања ракете бити извршена из подморнице Северодвинск. Прво ће подморница лансирати Циркон у површинском положају. Ниједан извор није споменуо датуме.

Компанија НПО Машиностројенија (повезана са корпорацијом тактичких пројектила), која је наводно дизајнирала ракету Циркон, суздржала се од коментара.

Циркон се први пут користио са брода почетком јануара ове године (према другим изворима крајем децембра 2019). Адмирал Горшков лансирао је ракету из Барентсовог мора на обалу на циљ удаљено 500 километара.

Очекује се да ће фрегата до краја ове године извршити још 3-4 лансирања Циркона. Командант Северне флоте, вицеадмирал Александар Мојсејев рекао је руском дневнику "Краснаја Звезда" у интервју да ће подморнице Северне флоте ускоро извршити лансирање хиперсоничних ракета.

Који неопростиви инцидент је урадио ердоган, сазнајте ОВДЕ.

Извор: Правда

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА